Regional beredskap
Statsforvalteren har ansvar for å ha oversikt, samordne og informere om arbeidet med samfunnssikkerhet og beredskap i fylket. Statsforvalterens samordningsansvar gjelder både overfor kommunene (kommunal beredskap) og overfor regionale aktører i fylket (regional beredskap).
Regional beredskap er både å forebygge kriser og gi bedre beredskap til å håndtere kriser. Offentlige regionale myndigheter samarbeider med næringsliv og frivillige organisasjoner for å få dette til. Sentralt i arbeidet er utvikling av risiko- og sårbarhetsanalyser, samordning av beredskapsplaner og å være kjent med hverandres ressurser og kapasitet.
For å gjennomføre dette har man forskjellige virkemidler i regionen - de viktigste er:
- Fylkesberedskapsrådet
- Utarbeidelse av Regional risiko- og sårbarhetsanalyse (FylkesROS) med oppfølgingsplan
- Deling av informasjon og kunnskap
- Samfunnssikkerhet knyttet til arealplanlegging - herunder klimatilpasning
- Kunnskap- og informasjonsdeling
- Samordning i håndteringen av uønskede hendelser
Totalforsvaret - det er oss
Den røde tråden gjennom fredagens fylkesberedskapsråd var totalforsvaret. Ny satsing innenfor totalforsvaret betyr at forsvaret, men også offentlige og private aktører må ha økt oppmerksomhet rundt aktuelle trusler og bygging av beredskap.
Publisert 16.06.2023
Stor skogbrannfare!
Pressemelding fra Brannsjefutvalget i Innlandet 15. juni: Nå kan du ikke tenne bål, engangsgrill, bruke primus, eller annen åpen ild i naturen, dette gjelder i hele Innlandet fylke.
Publisert 07.06.2023
Skogbrannberedskap i Innlandet
I Innlandet har vi mye skog og forvalter store ressurser. Det gjelder for industri, rekreasjon og muligheter inn mot det grønne skiftet. En skogbrann truer ikke bare verdier, den truer også liv og helse. Derfor er det viktig at vi har beredskap for forebygging og håndtering av skogbrann. Både regionalt og lokalt nivå har øvelser og forberedende tiltak.
Publisert 24.04.2023
Forbereder seg på vårflom og andre trusler
Vi må hvert år forberede oss på at vårflommen kan bli fra helt ordinær til uvanlig stor, avhengig av været. Det var budskapet fra NVE til kommunene og Fylkesberedskapsrådet fredag 21. april. Rådet øvde også på storbrann.
Kontaktpersoner
-
Asbjørn Lund
Tlf: 61 26 60 40 / 91 16 26 51 -
Stig Skjeflo
Tlf: 62 55 13 59