Førstehjelpskurs ved selvmordsfare

Dato:
16. oktober 2024 09:00 - 17. oktober 2024 16:00
Sted:
Fylkeshuset, Møterom 101
Arrangør:
Kirkens SOS Møre og Romsdal

Statsforvalteren i samarbeid med Kirkens SOS Møre og Romsdal arrangerer VIVATs todagers kurs i førstehjelp ved selvmordsfare, 16. og 17. oktober

Publisert 03.09.2024

Målgruppe

Kurset er først og fremst rettet mot frivillige medarbeidere tilknyttet Kirkens SOS sitt vaktrom i Molde. I tillegg holdes noen plasser av til andre relevante deltakere, fortrinnsvis som jobber innen frivillighet og som der kan møte mennesker i krise. 

Du får mulighet til å bli mer bevisst dine egne holdninger til selvmord. Kurslederne gjennomgår kunnskap om selvmordsatferd og viser en modell for intervensjon ved selvmordsfare. Vi øver på å bruke modellen.

Du lærer å

  • oppdage mennesker som har det vanskelig og kan være i selvmordsfare
  • stille direkte spørsmål om selvmordstanker
  • hjelpe personen i selvmordsfare til å snakke om det som er vanskelig
  • arbeide med usikkerhet om å leve eller dø
  • lage og iverksette en plan med vedkommende, hvor målet er å berge liv
  • bruke hjelperessurser i lokalsamfunnet

Kurset bruker ulike læringsmetoder som forelesning, film, diskusjon, erfaringsutveksling, praktiske øvelser og arbeid i grupper. Kurset er prosessorientert og har en faglig og pedagogisk oppbygning som krever full deltakelse begge kursdagene.

Kurset er godkjent av følgende fagforeninger

Den norske legeforening: Emnekurs/klinisk emnekurs i psykiatri til videre- og etterutdanning i allmennmedisin (16 poeng). Valgfritt kurs under spesialisering og for spesialistenes etterutdanning i samfunnsmedisin (14 timer). Fagforbundet: Tellende til klinisk fagstige for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere (14 timer) Norsk Ergoterapeutforbund: Spesialistspesifikk kurs meritterende til ergoterapispesialist i allmennhelse og mental helse (12 timer) Norsk Psykologforening: Fritt spesialkurs (14 timer) og vedlikeholdskurs (14 timer)Norsk Sykepleierforbund: Merittering for godkjenning til klinisk spesialist i sykepleie/ spesialsykepleie (14 timer)Norsk Gestaltterapeut Forening: 12 timer Profesjonell faglig oppdatering i kategori D2

Økonomi

Kurset er gratis, men deltagere må selv ha med matpakke, eller kjøpe seg lunch i kantinen

Påmelding

Ring Carl-Axel Bang-Ellingsen i Kirkens SOS Møre og Romsdal: 938 72 415

Dato:
16. oktober 2024 09:00 - 17. oktober 2024 16:00
Sted:
Fylkeshuset, Møterom 101
Arrangør:
Kirkens SOS Møre og Romsdal

Kontaktpersoner