Økologisk lunsj med Maria Berg Hestad under Matfestivalen i Ålesund
Medan deltakarane fekk servert ein smakfull lunsj av råvarer i sesong, kunne vi høyre kvifor kjøkkenhagebloggar Maria Berg Hestad er opptatt av kvar maten kjem frå og korleis den blir dyrka.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Økologisk Møre og Romsdal, Statsforvaltaren i Møre og Romsdal og Matfestivalen i Ålesund har tradisjon for å samarbeide om eit arrangement. I år var det kjøkkenhagebloggar og foredragshaldar Maria Berg Hestad som med engasjement, illustrative bilete og fargerike slides la fram sine meiningar om korleis matsystema er i krise, sett i eit globalt og lokalt perspektiv.
Mat er alt!
Berg Hestad meiner at folk flest bør vere bevisst sine matval og at regjeringa burde løyve ein større del av statsbudsjettet til å sikre Norge sin matproduksjon.
«Mat er livsnødvendig og vegen til god helse. Mat er alt! Og vi holder på å gi fra oss makten over den!» sa ei tydeleg engasjert Berg Hestad. Ho presenterte ei liste over grep kvar enkelt kan gjere i kvardagen for å motvirke den negative utviklinga ho peikar på, sjå bilete (10+1 grep du kan ta i dag for å motvirke).
Idet lunsjen vart servert - eit fargespektra måltid av ferske råvarer i sesong, tilberedt av kokkane på ærverdige Hotel Brosundet - gjekk foredraget over i ny fase. Maria Berg Hestad delte utdrag frå den nyaste boka si om korleis klare å dyrke mykje mat i pallekarm. Og kvifor det er bra for oss å dyrke (Sjå bilde «Kinderegg å dyrke egen mat»).
Deltakarane fekk eit fint møte med ei av Norges fremste kjøkkenhagebloggarar, og nye gode grunnar til å dyrke sin eigen mat og nokre verktøy til korleis gjere det.