Nettverksmøte Treindustri - Påbygg i høyden med lette trekonstruksjoner

Dato:
13. september 2024 12:00 - 13:00
Sted:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalterens landbruks- og reindriftsavdeling
Målgruppe:
Kommunene i Nordland: medarbeidere på områdene plan, bygg, eiendom, anskaffelser, næring, landbruk, miljø
Lovund Rorbuhotell er et eksempel på fortetting, der det er plassert midt i gammel småhusbebyggelse. Foto: Statsforvalteren i Nordland.

Velkommen til digitalt nettmøte om påbygg i høyden med lette trekonstruksjoner.

Publisert 02.09.2024

Et viktig bidrag for at vi skal nå klimamålene, er at vi blir flinkere til å ta vare på og tilpasse den bebyggelsen vi har - det er bedre for klimaet å ta vare på det vi har framfor å bygge nytt. 1.januar 2023 kom det endringer i plan- og bygningsloven som gjør det enklere å rehabilitere og bruke eldre bygninger.

Miljøvennlig by- og tettstedsutvikling forutsetter at ny utbygging i hovedsak skjer som transformasjon og fortetting gjennom mer effektiv bruk av arealer som allerede er bebygd og i knutepunkter.

Knut Magnar Sandland er engasjert hos NIBIO, NMBU og i WoodWorks!Cluster. Sammen med Agder Tresenter søker WoodWorks!Cluster å komme i førersetet med påbygg i høyden med lette trekonstruksjoner. De har fått midler fra Innovasjon Norge til to forprosjekter i Agder der utarbeidelse av «best practice»-beskrivelse for en påbyggprosess gjennom konkrete case er målet.

Program

Knut Magnar Sandland vil fortelle om fordeler og ulemper ved å bygge på i høyden, hvilke hinder man kan støte på, og om prosjektene sammen med InnoTre i Agder.

Avslutningsvis gis ordet til deltakerne for diskusjon, innspill og spørsmål.

Kort om målgruppa

Møtet er en del av en serie nettbaserte samlinger for kommunalt ansatte. Målet er å danne et interkommunalt nettverk med søkelys på økt bruk av fornybare materialer i bygg og skogressursene i kommunene.

Praktisk informasjon

Foredraget vil bli gjennomført digitalt på Teams. Du melder deg på ved å bruke skjemaet under. Påmeldingsfrist er 12.9.2024 kl. 17:00

De som er påmeldt, vil få tilsendt ei lenke til Teams-møtet på e-post 13.9.2024.

Samtykke

Deltakerlista vil kunne bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Påmelding

Dato:
13. september 2024 12:00 - 13:00
Sted:
Digitalt på Teams
Arrangør:
Statsforvalterens landbruks- og reindriftsavdeling
Målgruppe:
Kommunene i Nordland: medarbeidere på områdene plan, bygg, eiendom, anskaffelser, næring, landbruk, miljø