Nord-Norge på nytt til Grüne Woche i Berlin 2016
Norge deltar fra 15. - 24. januar 2016 på Internationale Grüne Woche (IGW)i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Nord-Norge skal for femte gang være med som samlet region for å promotere Norge og Nord-Norge. De fleste land i verden er representert på messa, som har nærmere 500 000 besøkende i løpet av 10 dager.
Nyheter denne gang er fantastiske kamskjell hentet rett opp fra sjøen på Nordlandskysten og flaksalt fra verdens sterkeste malstrøm i Saltstraumen. Ekte naturprodukter. Andre nyheter er mikrobrygget øl fra Bodø, villsau fra Vesterålen og lokalbrent kaffe tilpasset nordnorske ganer.
Det samiske vil være i fokus for reiselivet.
De 38 nordnorske deltakerne kommer fra reiselivet, er lokale matprodusenter, kokker og kokkelærlinger fra alle de tre nordligste fylkene. Produkter fra både sjø, land og utmark er med. Vi ser at de nettverkene som er bygd i løpet av de årene Nord-Norge har vært med, blir brukt.
«Folk tror vi har vunnet en stor pris når vi sier vi skal til Berlin og Grüne Woche» sier en av deltakerne. «Vi blir lagt merke til hjemme» sier mange.
Fylkesmannen i Finnmark har prosjektledelsen, og deltakelsen finansieres av Innovasjon Norge og Utviklings- og tilretteleggingsmidler fra Fylkesmennene i de tre fylkene.
Hoelstuen AS |
Arktisk Meny |
Mathallen Tromsø |
Tromspotet/Art nor |
Havgull |
Reisa |
Hjerttind Rein |
Polar Park |
Mack bryggeri |
Lyngen Reker |
Hurtigruta |
TrastiogTrine |
Davvi Siida AS |
Finnmark Rein AS |
Kranes Kjøkken |
Ostemaker Øverli |
Vadsø fjordhotell |
Vega Havhotell |
Hildurs Urterarium |
Han sylte |
Bådin |
Kaffebrenneriet Forvik |
Inga Sami Siida |
Martahaugen Gård |
Arctic salt |
Nord Reker |
Nordnorsk reiseliv |
Kontaktpersoner
-
Ingvill Bang
Tlf: 75 54 78 23