Nordland er populært i Berlin - og resten av verden
Fisk, reker og molte er noe av det som tilbys tyskere og andre besøkende under Grüne Woche i Berlin.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Det bankes tørrfisk og det serveres rekecoctail. Men også molter og reinkjøtt, kråkeboller og hjortekjøtt. Mat fra hele den nordlige landsdelen lages og serveres av alle som er med i den Nord-Norske delegasjonen. Tilsammen rundt 40 personer har vært til og fra den enorme matmessa som pågår fra 17. til 26 januar. Onsdag reiste mange hjem og andre kom til.
Solvår og Kjell Kristiansen, Nyvoll Hjortefarm, Hattfjelldal
Les også: http://www.helgeland-arbeiderblad.no/nyheter/article7116129.ece - om Nyvoll Hjortefarm
Rekorder
Det er satt rekord i antall besøkende og salg av smaksprøver. Spesielt i helga, men også først i uka var det stor pågang av nysgjerrige som ville vite mer om norsk mat. Den norske utstillingen er godt synlig ved siden av blant annet England og Sverige, Litauen og Estland. Lenger borti "gata" finner man Brasil, Ungarn og litt lenger bort Australia. Slik kan man fortsette for det er hele 1600 stands - fra 60 land. Nord-Norge er med for tredje år på rad, mens Norge har vært representert 26 ganger tidligere. Det er 79. gang at messa arrangeres totalt.
- Send mer ost
Tredje dag av messa var det tomt for ost fra Kjerringøy (les også http://fylkesmannen.no/Nordland/Landbruk-og-mat/Nyheter---landbruk-og-mat/Ringer-hjem-til-Bodo-Send-mere-ost/). Det samme med kråkeboller fra Troms. Begge deler kom i ny forsyning. Men også molte er suksess (les http://www.vol.no/nyheter/andoy/article8993837.ece). På andre stands kan man smake kengurupølse og krokodillekjøtt. Eller smake vin i alle verdens varianter. Alt av det beste landet har å by på. Gjerne fra småskalaprodusenter. Og kokkene er håndplukket, så her er det stort sett det aller beste som blir servert.
Ann Christine og Jan Theodorsen, Dverberg Prestegård, Andenes
Nord-norske deltakere