Nord-Norge er klar for Internationale Grüne Woche 2019!
Etter invitasjon fra Landbruks- og Matdepartementet har Nordland, Troms og Finnmark gått sammen om å reise til Berlin for å representere landsdelen med egen stand på verdens største matmesse - Internationale Grüne Woche. Bak ligger et samlet ønske å gi nordnorske mat- og reiselivsbedrifter markedsmuligheter i et internasjonalt marked og vise frem Nord-Norge som matregion.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Sammen skal bedriftene være et utstillingsvindu for landsdelens matmangfold og vise de mange fantastiske reisemålene vi har i nord.
Arrangementet gir også deltagerne en flott arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen, resten av landet og andre land. Lokalmatprodusentene er spredd over alle sektorer – hav, land, sjø, vidde og fjell. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. For å formidle dette er vi stolte over å ha med et knippe flinke kokker og lærlinger som skal trylle frem spennende smaksprøver med smaken av Nord-Norge. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.
Nord-Norge har et stort potensiale til å vokse som kulinarisk destinasjon for tilreisende. NordNorsk Reiseliv og spesielt utplukkede reiselivsbedrifter er selvfølgelig med på messen for å bygge bro mellom mat & reiseliv, og for å synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen. Disse representerer et mangfold av hvilke natur- og kulturopplevelser besøkende kan finne: Hvor eksklusivt er det ikke å få møte en fuglerøkter fra verdensarvområdet Vega, en representant fra Lofoten Farm Trail, vertskap fra fugleturismeeldoradoet Varanger og en av de mest solide kulturprodusentene i nord med utgangspunkt i gård?
Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:
- Deltagere fra Nordland: Røstlam, Kaffebrenneriet Forvik, Nordtun gård, Myken destilleri, Lofoten Farmtrail, Utværet Lånan, Inga Sámi Siida, Kroglia Kulturgård, Restaurant Lofotmat, Matkollektivet Vikgården/Arktisk mat/Mosjøen Videregående Skole
- Deltagere fra Troms: Lyngen reker, Toves Tradisjonsmat, Dalheim gård, Refsnes matglede, Arktisk kje, Hrogn, Vollan Gjestestue
- Deltagere fra Finnmark: Kranes kjøkken, Skodi Rein, Juga Mikrobryggeri, Inger og Monikas Gårdsmat, Molta, Visit Varanger, Biotope, Scandic Kirkenes, Scandic Vadsø
- Deltagere fra Svalbard: Basecamp Explorer, Smak Svalbard festivalen
Nord-Norge til Internationale Grüne Woche 2019 er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de tre nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for denne delegasjonen, og det hele lar seg gjøre ved hjelp av finansiering fra av Innovasjon Norge og Fylkesmennene i Nordland og Troms/Finnmark.
Se gjerne vår Facebookside og deltagerbrosjyren for mer info og detaljert presentasjon av produsenter og produktene de bidrar med.
Kontaktpersoner
-
Ingvill Bang
Tlf: 75 54 78 23