Endelig kan du melde deg på nasjonal Inn på tunet-konferanse 11. - 12. februar 2025

Dato:
11. februar 2025 11:30 - 12. februar 2025 14:30
Sted:
Stavanger
Arrangør:
Rogaland Fylkeskommune i samarbeid med Inn på tunet Norge SA, Norges Bondelag og Statsforvalteren i Rogaland.
Målgruppe:
Oppdragsgivere, tilbydere og kjøpere av Inn på tunet-tjenester, politikere, pårørende og alle andre interesserte i Inn på tunet
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun, statsforvalter Bent Høie og styreleder i KS Gunn Marit Helgesen er noen av innlederne på konferansen.

Mestring, utvikling og trivsel med Inn på tunet. Som deltaker får du faglig påfyll, ny kunnskap, mingle samt knytte nye nettverk og treffe kjente. Vi håper å se deg i Stavanger.

Publisert 25.09.2024, Oppdatert 25.09.2024

Morgendagens velferd trenger flere hender og ressurser som skaper og utvikler gode tilbud. Regjeringens opptrappingsplan for psykisk helse, og eldrereformen «Bo trygt hjemme» aktualiserer helsefremmende og psykisk helsearbeid. Vi har behov for gode tjenester der folk bor, med levende lokalsamfunn som ivaretar aktivitet og felleskap, og fokus på støtte til pårørende. En mer praktisk skole med gode læringsarenaer sikrer inkludering og læring for alle elever. Målsettingen er at Inn på tunet skal bli en naturlig del av kommunenes tjenestetilbud. I takt med behovene i samfunnet skal vi utvikle og synliggjøre gode og tilpassede tjenester fra gårder i hele landet.

Målgrupper og tema for konferansen

Målgruppen for konferansen er kjøpere og brukere av tjenester, interesseorganisasjoner, pårørende, samt næringsutøvere og Inn på tunet- tilbydere. Tema for første dag er barn og unge mens vi på dag to har fokus på demensomsorg. Etter lunsj dag to er programmet spesielt rettet mot næringsutøvere. Vi ønsker alle vel møtt til erfaringsdeling og inspirerende dager.

Vi ser frem til å ønske Inn på tunet-tilbud, forskere, brukere og kjøpere av tjenester, politikere og forvaltning velkommen på scenen. Konferansier Eli Strand, mangeårig journalist med erfaring fra TV og media, vil lede oss trygt gjennom to spennende dager.

Program og foreløpige innledere

Programmet er under utarbeidelse og forventes ferdigstilt i løpet av oktober. På nåværende tidspunkt kan vi meddele og er glade for å ønske velkommen som foreløpige innledere:

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. Fra ordførervervet i Stavanger kom hun i oktober 2023 og ble vår nye kunnskapsminister. På denne korte tiden har hun markert seg med tydelige meninger om både mobil og skjerm i skolen, læring, konsentrasjon, mer praktisk skole og forventninger og krav til elever, lærere og foreldre.

Styreleder i Kommunesektorens interesseorganisasjon (KS), Gunn Marit Helgesen. Hun har vært styreleder i KS siden 2021. Helgesen har lang og svært omfattende erfaring som lokalpolitiker. Hun var fylkesordfører i Telemark fra 2003 til 2011 etter to perioder som fylkesvaraordfører. I dag er hun gruppeleder for Høyre i fylkestinget og sitter i fylkesutvalget i Telemark. Hun er også valgt som medlem av kommunestyret i Porsgrunn.

Statsforvalter Bent Høie. Han leder Statsforvalteren i Rogaland med rundt 200 ansatte. Som helseminister (2013-2021) ble Høie kjent for de fleste da han måtte få oss til å innse alvoret og gjøre de rette tingene under pandemien. Han har i tillegg til å være innvalgt til Stortinget fem ganger og har en lang politisk karriere bak seg, både fra kommunestyret i hjemkommunen, men også fra fylkestinget i Rogaland.

Praktisk informasjon om påmelding til konferansen og bestilling av hotellrom

Her kan du melde deg på konferansen med valgmuligheter for dagpakker (som også er inkludert lunsj) og festmiddag:

Nasjonal Inn på tunet konferanse i Stavanger 11. og 12. februar 2025 (pameldingssystem.no)

Påmeldingsfrist for konferansen er 6. januar 2025.

For de deltakere som har behov for overnatting, har vi forhåndsreservert et gitt antall hotellrom ved Thon Partner Stavanger Forum Hotel med fordelaktige priser frem til 11. desember.

Link for bestilling av hotellrom: Inn på tunet-konferanse 2025 (thonhotels.no)

Alle priser er inkludert frokost. Husk å legge inn korrekt antall personer ved bestilling av rom.
NB: det står inne i link at hotellrom ikke kan avbestilles. Hotellet har meddelt er det fullt mulig å avbestille så lenge det skjer innen 11. desember 2024.

Hotellet ligger vegg i vegg med IMI Forum hvor konferansen finner sted og det går flybuss fra Sola Lufthavn som stopper like ved hotellet. Har du spørsmål om bestilling av rom, ta direkte kontakt med resepsjonen på mail: forum@olavthon.no

Definisjon Inn på tunet

Inn på tunet er tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester på gårdsbruk. Tjenestene skal gi mestring, utvikling og trivsel. Gårdsbruk er en eiendom som benyttes til jord-, skog-, eller hagebruk. Aktivitetene i tjenestetilbudet er knyttet opp til gården, livet og arbeidet der.

imagec5a6.png

Kvalitetsordningen Inn på tunet

Kun godkjente gårder får kalle seg Inn på tunet og kan selge tjenester under felles logo. Stiftelsen Norsk Mat har ansvaret for å godkjenne IPT-tilbydere. For å bli godkjent, må nødvendige HMS-krav være på plass. Videre må driverne av tilbudet vise god kunnskap om tilrettelegging, kjenne lover og regler innenfor tjenestetilbudene samt ha god kompetanse og personlig egnethet for de oppgavene de skal utføre. Godkjenningsordningen bygger på og er en del av Kvalitetssystem i Landbruket (KSL). Les mer om Inn på tunet her: Stiftelsen Norsk Mat - Inn på tunet

imageda0g.png

Dato:
11. februar 2025 11:30 - 12. februar 2025 14:30
Sted:
Stavanger
Arrangør:
Rogaland Fylkeskommune i samarbeid med Inn på tunet Norge SA, Norges Bondelag og Statsforvalteren i Rogaland.
Målgruppe:
Oppdragsgivere, tilbydere og kjøpere av Inn på tunet-tjenester, politikere, pårørende og alle andre interesserte i Inn på tunet