Tverrsektoriell samhandling på barn- og ungeområdet

De siste store nasjonale satsningene på barn- og ungeområdet vektlegger økt tverrsektoriell samhandling om vi skal lykkes med bedre tjenester til utsatte barn og unge. 

Publisert 19.02.2025

Dette ser vi i våre styringssignaler fra departement og direktorat, og ved at flere nye veiledere og retningslinjer er utviklet gjennom et tverrsektorielt samarbeid. Det er også etablert et varig nasjonalt etatssamarbeid hvor 13 etater og direktorat samarbeider om å samordne statens innsatser og tjenester rettet mot utsatte barn og unge. Det er etablert et tilsvarende samarbeid på departementsnivå gjennom «Kjernegruppen for utsatte barn og unge» - KUBU.

Bakgrunnen er en erkjennelse av at utfordringene på barn og unge-området er komplekse og sammensatte og ikke kan løses stykkevis og delt i våre ulike sektorer. De krever at vi tar i bruk ny kunnskap, samarbeider om en felles innsats og endrer måten vi forstår og løser oppgaver på i framtida.

Denne erkjennelsen har også ført til et behov for å samle denne kunnskapen og de tverrsektorielle føringene på ett sted på hjemmesiden vår, fordi de gjelder ansatte på tvers av spesielt oppvekst og velferd – helse og omsorg. Foreløpig ligger de som et nytt temaområde «Tverrsektoriell samhandling – barn, unge og familier» under fagområdet Helse, omsorg og sosiale tjenester, men det vil legges lenker til aktuelle publikasjoner på fagområdene «Barnehage og opplæring» og Barn og foreldre».

Denne siden vil være under forbedring og utvikling, men er foreløpig en felles plattform som synliggjør at hjemmesiden vår er mer i tråd med de nye nasjonale føringene – og forhåpentligvis vise at vi er «Best sammen», jfr. vedtatt nasjonal strategi for etatssamarbeidet: Gode hver for oss. Best sammen. Overordnet strategi for etatssamarbeidet.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.