Mer trøndersk mat i offentlige måltider

Foto: Albertine Løseth Vestvik, Oi! Trøndersk mat og drikke

Trøndelag er i gang med en satsing som skal gi mer trøndersk mat i offentlige måltider. Ambisjonen er å bidra til en ny standard for offentlige måltid – og med dette ta Trøndersk Matmanifest ut i praksis.

Publisert 06.08.2024

Satsingen vil vise hvordan vi kan, og hvorfor vi bør, spise mer av maten vi produserer i Trøndelag. Framgangsmåten vil være en råvare av gangen, fra jord til bord. Hvilke utfordringer møter vi på veien? Hva må til for å få til en endring?

Prosjektet handler om mye mer enn selve måltidet og valg av råvarer. Det handler om bærekraft, beredskap, folkehelse og lokal verdiskaping. Det offentlige står for betydelige innkjøp av mat og drikke. Ved å utnytte innkjøpsmakten og gå foran som et godt eksempel, kan vi skape positive samfunnsendringer på en rekke områder.

Gjennom tre piloter skal det skapes modeller for beste praksis, som kan demonstrere både den økonomiske og praktiske effekten av å øke andelen trøndersk mat i offentlige måltid. Det er et mål at kunnskapen og erfaringene fra pilotene skal spres ut til et bredere nettverk av offentlige kjøkken.

 

 

 

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.