Glommasvingen skole
-Om få måneder kan vi gå inn i virkeligheten, ikke bare tegninger og bilder, sa kommunalsjef for oppvekst og kultur, Olaug Jeksrud. Vi gleder oss til å ta i bruk en ny og flott skole. Fem barneskoler og en ungdomsskole blir til en 1-10-skole. Fire skoler legges ned, Slåstad, Disenå, Ullern og Sander. Fra seks skolekulturer til én kultur, og høsten 2019 kan vi si at vi får 800 skolestartere.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Prosjektorganiseringen har vært slik: To parallelle søyler; bygg (m/uteanlegg, logistikk mv.) og tjenesteutvikling (pedagogikk, organisasjonsutvikling). Søylene har hver sin prosjektleder, og det har vært høy brukermedvirkning. Barne- og ungdomsrådet har blant annet vært tungt inne og hatt meninger som det har vært lyttet til og tatt hensyn til. Navnet Glommasvingen kom fra to elever. Alle innspill og ønsker er samlet, og når skolen er ferdig vil de gå gjennom alle innspillene for å se hva som ble etterkommet. Prosjektleder har også vært flink til å få frem meningene til de unge.
Utearealene kan brukes hele døgnet. Flerbrukssalen er ment å bli kommunens nye storstue. Alle fast tilsatte er tilbudt stilling og rolle i den nye skolen, det ser ut som om de økonomiske rammene holder. Rektor og ass. rektor er allerede tilsatt og jobber fullt. Rektor har møtt alle elevene og hatt møter med alle foresatte. Allerede nå begynner timeplanene og rammene for dagen å bli ferdige – og dette er bra! Viktig å trygge elever, foresatte og personale. Klassesammensetning, elever med spesielle behov, transport etc.
Inkluderende skole
Kommunen ønsker at alle barn skal inkluderes i skolen. Elever med spesielle behov skal inkluderes i klassen, men hvis det er barn som har helt spesielle behov så er det satt av egne arealer.
Har også vært en tøff kamp
Å slå sammen fem skoler til én har ikke bare vært en enkel avgjørelse. Det har vært en tøff storm å stå i for politikerne og administrasjonen i kommunen. Da vedtaket skulle fattes, stilte 300 på kommunestyremøte og 1600 fulgte med på streamingen fra møtet. Nå, når en ser at skolen reiser seg, ser det ut som om det roer seg. Det er fortsatt mye jobb som gjenstår, men en fordel kan være at alle flytter inn på ny skole, og at det ikke er et etablert miljø som skal ta imot noen andre.
Hva gjøres med de gamle skolene?
Det er laget en etterbruksplan for fremtidig bruk av byggene. Det er søkt i nærområdet om det er interesse for å ta i bruk byggene. Hvis ikke det er det, åpnes det for andre interessenter.