Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra avløpsnett fra Djupsjøen Vann- og Avløpsselskap i Sigdal kommune

Høringsfrist:
7. oktober 2024

Statsforvalteren har mottatt søknad fra Djupsjøen Vann- og Avløpsselskap om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra avløpsnett i Sigdal kommune.

Publisert 10.09.2024

Sammendrag av søknaden

Djupsjøen vann- og avløpsselskap (heretter: DVA) eier og drifter vann- og avløpsnett og tilhørende infrastruktur i området Djupsjøen i Sigdal kommune. Selskapets avløpsnett ligger innenfor Norefjell tettbebyggelse, som er en større tettbebyggelse regulert etter kapittel 14 med Statsforvalteren som forurensningsmyndighet. Avløpsanlegget har ikke en tillatelse etter forurensningsloven per dags dato. For å kunne drifte lovlig søkes det nå om tillatelse etter forurensningsforskriften kapittel 14 for avløpsnettet.

Avløpsnettet til DVA omfatter spillvannsledninger og fire pumpestasjoner for avløp, med planer om å utvide med tre nye pumpestasjoner de kommende årene. Pumpestasjoner er etablert med buffertanker for å forhindre overløpsdrift, og hele avløpsnettet er nylig etablert. DVA leverer avløpsvannet til avløpsnettet tilhørende Norefjell Vann- og Avløpsselskap ved kommunegrensen til Krødsherad kommune. Avløpsvannet renses til slutt ved Norefjell renseanlegg i Krødsherad kommune. Søknaden tar høyde for vedtatte reguleringsplaner og planlagt utbygging og det søkes om en utslippsramme på 3 100 pe.

DVA forventer minimal påvirkning på resipienter og natur som følge av utslipp fra avløpsnettet. Det er i søknaden vedlagt en oversikt over hvilke resipienter som kan bli berørt av driften av avløpsnettet. Søknaden i sin helhet kan leses i menyen til høyre. 

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 07.10.2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse 2023/35698.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høringsfrist:
7. oktober 2024