Høring av verneplan: Utvidelse av et naturreservat i Tinn

Høringsfrist:
2. desember 2024
Vestfjorddalen naturreservat: Lisiden sett fra hengene under Gamlenut og østover. Foto: Sigve Reiso
Vestfjorddalen naturreservat: Lisiden sett fra hengene under Gamlenut og østover. Foto: Sigve Reiso.

Statsforvalteren sender på høring verneplan med forslag til verneforskrift og vernekart for utvidelse av Vestfjorddalen og Øverland naturreservater i Tinn.

Publisert 02.10.2024

Statsforvalteren meldte oppstart på verneplanprosess for utvidelse av Vestfjorddalen og Øverland naturreservater i Tinn 19. mai 2023, under navnet: Utvidelse av Øverland NR (Tveito-Bjørkhaug)

Verneforslaget ligger inntil eksisterende Vestfjorddalen og Øverland naturreservater og danner med dette et større sammenhengende naturreservat. Vi sender nå ut på høring forslag til vernegrense og en felles verneforskrift for dette sammenhengende området, hvor det samtidig foreslås at verneforskriftene for eksisterende Vestfjorddalen og Øverland naturreservater oppheves. 

Formålet med høringen er å få fram opplysninger om interesser som kan bli berørt av forslaget om framtidig vern. Vi ber høringsinstansene spesielt om å komme med innspill om tekniske og fysiske inngrep som finnes i det aktuelle området. Vi ber videre om innspill til forskrift og vernegrenser.

 

Frist for merknader til høringen er 2. desember 2024 og eventuelle merknader sendes til:
Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, fortrinnsvis på e-post til vårt postmottak; sfvtpost@statsforvalteren.no