Kompetanseprogram for kokker klart!

Innovasjon Norge er klar med Norgeslanseringen av de nye kokkekursene som har fått tittelen: "Kjøkken med norske spesialiteter og sesongens varer". Skal Nordland være det første fylket som kjører disse kusene for restaurantnæringen?

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 14.01.2014

Innovasjon Norge skal se til at først og fremst kjøkkensjefer og kokker/lærlinger i restaurantnæringen får ny kunnskap gjennom de nye kursene. Det er norske råvarer, tilberedning/kvalitet, sesongbasert menyvariasjon og økonomi/hygiene som står i fokus på disse kursene.

Kursene skal også legges til rette for at servitører og råvareleverandører skal ha nytte av å delta. Dette betyr at det er mange som til daglig jobber med lokalmatproduksjon (gårdbrukere) som vil ha glede av å delta på disse kursene. Også ufaglærte praktiserende kokker har tilgang til å være med på kursene.

Kursenes lengde er en samling over to dager, fra lunsj til lunsj. Det er iPax og Gastronomisk Institutt som planlegger og gjennomfører kurset. iPax vil være tilrettelegger for selve kursgjennomføringen ved å finne egnede lokaliteter, sikre det faglige og inspirerende innholdet i kursene, samt tilrettelegge for deltakelse fra lokale råvareleverandører med sine produkter. Hver deltakerbedrift vil bli tilbudt veiledning i etterkant av gjennomført kurs med de faglige ansvarlige. Det må påregnes en egenandel for hver deltager.

Noe for deg/dere? Ta kontakt med Elisabeth Utsøl Pettersen på IN sitt kontor i Nordland. Hun treffes best på mail: elisabeth.utstol.pettersen@innovasjonnorge.no, alternativt på mobil: 95 15 49 87 eller telefon: 75 54 20 61. 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar