Vellykket deltakelse på Matstreif

Det var disse flotte representantene som representerte Nord-Norge under Mastreif i helga på standen med tema Mat fra Nord-Norge.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.09.2014

Deltakelsen på Matstreif som Mat fra Nord-Norge er nå gjennomført for første gang. Dette er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, fylkeskommunene, Fylkesmennene i Nord-Norge og Norges råfisklag. På standen viste de håndplukkede bedriftene frem et flott mangfold av loklamat fra landsdelen vår på Norges største matfestival. Takk for innsatsen!

Innovasjon Norges beskrivelse av lokalmat:

  1. Lokalmat er mat med identitet, knyttet til et bestemt sted
  2. Kjent råvareopprinnelse øker kvalitetsbevissthet
  3. Å spise lokalmat gir et positivt forhold til «våre røtter», enten det er de personlige (f.eks. bestemors kjøkken) eller kollektive
  4. Lokalmat er mat med en historie, å bli kjent med denne kan være interessant og lærerikt
  5. Lokalmat har ofte en forankring i norske mattradisjoner
  6. Det er kort vei fra produsent til forbruker. Det er både positivt for miljøet og gir forbrukeren ferskere produkter
  7. Mat med lidenskap: produsent og selger er ofte samme person
  8. Lokalmat er laget fra grunnen av, på ett og samme sted
  9. Opplevd kvalitet – det gir en meropplevelse å nyte rene råvarer
  10. Ved å spise lokalmat blir man kjent med hva det norske matfatet har å by på, kanskje mer enn man tror?

 

Lokaltmat de 10 siste årene:

  • Totalomsetning av lokalmat i Norge var fire mrd i 2013. Det er en tredobling på ni år
  • Tre mrd omsettes gjennom dagligvarenæringen (AC Nielsen). 1 mrd omsettes gjennom markeder, lokale utsalg og restauranter. www.innovasjonnorge.no

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar