Landbruk og mat
Nytt om Landbruk og mat
16.01.2025Utlysing av midlar til regionale klima- og miljøtiltak 2025
Prosjekt som kan bidra til å løyse våre regionale utfordringar på klima- og miljøområdet kan få økonomisk støtte frå Statsforvaltaren i Rogaland. Frist for å søkje er 15. mars.
16.01.2025
Rekordstor etterspurnad etter investeringsmidlar i landbruket
Innovasjon Norge har motteke heile 38 søknader om midlar til investeringar i mjølkefjøs, og 50 søknader som gjeld andre landbrukstiltak. Pågangen har vore stor, og det er uvanleg tidleg tomt for midlar i Rogaland.
14.01.2025
Måndag 27. januar blir det to stormøte om landbruk
Landbruks-og matminister Geir Pollestad kjem til Rogaland for å delta på to stormøte om landbruk. Først ut er Tysvær, og seinare på kvelden er det tradisjonen tro klart for Varhaugmøtet.
14.01.2025
Kortreist går av stabelen 29. mars
Gladmat arrangerer lokalmatdagen Kortreist to ganger i året og er blitt en viktig arena for å vise frem det beste Rogaland har å by på. Til alle lokalmatprodusenter, gårdsutsalg og mataktører i Rogaland, meld dere på. Fristen er 31. januar.
14.01.2025
Webinar om pollinatorsoner
Vi ynskjer velkomen til webinar om pollinatorsoner og tilskot onsdag 5. februar kl. 10.00.
13.01.2025
Beitelagssamling på Bryne
Den 7. - 8. februar blir det beitelagssamling for beitelagsleiarar og heiasjefar i Rogaland.
07.01.2025, Oppdatert 07.01.2025
Husk å melde deg på Inn på tunet-konferanse i Stavanger 11.–12. februar 2025!
Det nærmer seg nasjonal Inn på tunet-konferanse hvor vi byr på et variert og spennende program med innledere som gleder seg til å formidle kunnskap, erfaringer og kompetanse. Påmeldingsfrist er mandag 27. januar.
07.01.2025
Meir penger til drenering!
Trass mykje snø og vanskeleg vær, er det mange som planlegg å drenere jorda si i år. Er du ein av dei? Det kan vere lurt for å sikre gode avlingar i ei framtid med meir ustabilt vær og nedbør.
06.01.2025
Nedskjæring vilt - utnyttelse av ulike stykningsdeler
Bli med på praktisk kurs i nedskjæring av vilt for å lære mer om kjøtt-kvalitet, utnyttelsesgrad, mørning, emballering og lagring for videre-salg/-foredling.
02.01.2025
Innføringskurs i ysting med Lise Brunborg fra Stavanger Ysteri
Kurset passer for deg som har interesse for videreforedling av melk og som tenker å etablere egen virksomhet. Du får oversikt over ystefaget, oppskrifter til utprøving hjemme, grunnkompetanse i råvarekvalitet, syrning og mikrobiologi for å kunne yste av rå melk.
Fleire nyhende Få nyheitsvarsel
Lenkjer
Dokument
Landbruk og mat i Rogaland
Statsforvaltaren i Rogaland si landbruksavdelingen har som hovudoppgåve å syte for at nasjonal landbrukspolitikk blir kjend og sett i verk i fylket. Det betyr at vi arbeider for at dei fire hovudmåla i nasjonal landbrukspolitikk skal nås i Rogaland; Matsikkerheit og beredskap, landbruk over heile fylket, auka verdiskaping og berekraftig landbruk med lågare utslepp av klimagassar. Med 20 – 30 prosent av matproduksjonen i Norge og ei årleg verdiskaping på nær 6 milliardar kroner, har Rogaland ein viktig posisjon i norsk landbruk. Denne posisjonen arbeider landbruksavdelinga for skal styrkast og utviklast vidare.