Kortreist går av stabelen 29. mars
Gladmat arrangerer lokalmatdagen Kortreist to ganger i året og er blitt en viktig arena for å vise frem det beste Rogaland har å by på. Til alle lokalmatprodusenter, gårdsutsalg og mataktører i Rogaland, meld dere på. Fristen er 31. januar.
Gjør lokalmaten synlig og tilgjengelig
Lokalmatdagen Kortreist har blitt arrangert siden 2023 med stor suksess, og nå er datoen satt for neste runde.
Målet er at flere skal oppdage alle de lokale produsentene og mataktørene som finnes i fylket, og motivere flere forbrukere til å ta turen ut til gårdsutsalg, kafeer, siderier og andre skjulte perler rundt om i regionen.
Matregion Rogaland er et eventyr for alle som er glade i god lokalmat og drikke, og Kortreist er dagen hvor vi vil ha alle ut for å handle og bli kjent, fra nord til sør.
Markedet for lokalmat i Norge vokser
Interesse rundt og omsetning av lokalmat har vært på en stigende trend de siste årene. I perioden september 2023 til august 2024 endte total salgsverdi for norsk lokalmat og drikke på 12,3 milliarder kroner. Det er en økning på hele 12,2 prosent fra forrige periode. For ordens skyld, var Rogalands andel av total salgsverdi 495 millioner kroner, en økning på 11,5 prosent.
I januar 2024 økte regjeringen sitt omsetningsmål for lokalmat og -drikke til 25 milliarder kroner innen 2035. Det er fordi det forrige målet på 10 milliarder kroner innen 2025 allerede var nådd ett år før fristen.
Blir du inspirert? Meld deg på årets første Kortreist og vær med på å gi rogalendingen en god grunn til å komme seg ut på lokalmateventyr.
Noen viktige datoer:
31. januar: påmeldingsfrist
11. februar: lansering av aktører som deltar på Kortreist
4. mars: lansering av Kortreist-ruter