Informasjonsbrev uke 40/2024

Innhold:

  • Alle midlar til drenerings- og SMIL-tilskot er no fordelt
  • Tilskudd til tiltak i beiteområder - omfordeling mellom kommunene i Trøndelag
  • Ny medarbeider i faggruppe skog
  • Presentasjoner fra webinar 24. september og Digital møteplass - forvaltning 27. september
Publisert 01.10.2024

Snarvei til:

 

Alle midlar til drenerings- og SMIL-tilskot er no fordelt

Fylkesrammene til dreneringtilskot og SMIL-tilskot er no fordelt på kommunane, og det er per no ikkje midlar att. Dersom det er kommunar som ser at dei ikkje får brukt si kommunale ramme, ber vi om at de gir beskjed så snart som råd, då det er kommunar som ikkje har nok midlar til saker som kjem inn no i haust. Kommunane skal vere ferdige med sakshandsaminga 10. november. Etter dette blir resterande midlar på kommunal ramme trekt inn utan vidare varsel og fordelt på kommunar som har saker etter søknad.

Dersom kommunen får inn søknader det ikkje er nok midlar til, kan kommunen tildele til delar av tiltaket, og fatte nytt vedtak ved ny rammetildeling.

Kontaktperson: Linda Nyvoll Antonsen

 

Tilskudd til tiltak i beiteområder - omfordeling mellom kommunene i Trøndelag

På grunnlag av statusrapporter fra kommunene om årets forbruk av tilskudd til tiltak i beiteområder, ledige restmidler som kan omdisponeres og dokumenterte behov for tilleggsbevilgning per 10. september, har Statsforvalteren nå omfordelt tilskudd til tiltak i beiteområder mellom kommunene i Trøndelag. Det ble sendt ut brev til kommunene forrige uke med oversikt over nye kommunale rammer for tilskudd i 2024. Dere finner også oversikt over rammene i Agros.

Ny omfordeling etter 10. november 

Kommuner som har bedt om å beholde restmidler for å behandle ferdig ubehandla søknader, har fått beholde restmidlene inntil videre, men vi vil foreta en ny omfordeling av tilskudd mellom kommunene etter 10. november. Alle ubenyttede midler i kommunene per 10. november blir da trukket inn, og omfordelt til kommuner som har merbehov for tilskudd til tiltak i beiteområder.

På grunn av dette er det viktig at kommunene fatter vedtak om tilskudd senest 10. november.

Dersom der er kommuner som allerede nå ser at de ikke får brukt opp restmidlene sine, så ber vi om at dere gir beskjed om det så fort som mulig, slik at vi kan trekke inn og omfordele til kommuner som fortsatt har merbehov.

Kontaktperson: Eva Dybwad Alstad

 

Ny medarbeider i faggruppe skog

Ada Aas Skjerve er nyansatt i faggruppe skog på landbruksavdelinga hos Statsforvalteren i Trøndelag. Ada startet hos oss 01.10.24, og skal hovedsakelig jobbe med skogfond og GIS, samt bidra på andre områder innenfor skogforvaltningen.

Ada har tidligere jobbet litt som skogpådriver under studiene, og kommer nå fra stilling som fagansvarlig skog, utmark og miljø i Rennebu kommune. Vi ønsker Ada velkommen!

Kontaktinfo: Ada Aas Skjerve tlf: 917 73 129, epost: ada.marie.aas.skjerve@statsforvalteren.no  

 

Presentasjoner fra webinar 24. september og Digital møteplass - forvaltning 27. september

Tirsdag 24. september og fredag 27. september ble det avholdt to webinarer. Den 24. september ble oppmerksomheten rettet mot innholdet i alle ordninger innen Regionale miljøtilskudd. Den påfølgende fredagen, 27. september, var fokus rettet mot saksbehandlinga av «PT-søknader» og «RMP-søknader» høsten 2024. Det ble gitt en orientering om de gjeldende rundskriv med vekt på blant annet å presentere endringer fra forrige søknadsrunde.

Presentasjonene fra webinarene finner dere her: Digital møteplass - Forvaltning | Statsforvalteren i Trøndelag

Kontaktpersoner: Trude Larsen, Anders Mona og Odd Lutnæs Sakshaug

 

 

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.