Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra snødeponi - Hønefoss i Ringerike kommune

Høyringsfrist:
28. september 2024

Ringerike kommune har søkt om forlengelse av gitt tillatelse etter forurensningsloven til utslipp fra snødeponi på eiendom 49/276, i Hønefoss i Ringerike kommune. For at saken skal bli tilstrekkelig belyst før Statsforvalteren fatter vedtak i saken, ber vi berørte parter om å uttale seg om søknaden.

Publisert 28.08.2024

Sammendrag av søknaden

Ringerike kommune søker om tillatelse til videre drift av snødeponi i Hønefoss i ytterligere to år. Det søkes om å deponere inntil 15 000 m3 i løpet av en vintersesong. Driften av snødeponiet kan ved rask snøsmelting og større nedbørsmengder medføre utslipp til Begna. Kommunen vurderer at smeltevannet i liten grad påvirker elva. Det er foretatt prøvetaking av snø og smeltevann i 2023 som er vedlagt dette høringsbrevet. Deponiområdet er en grusplass og smeltevannet filtrerer i hovedsak i grunnen. Det skal tas vannprøver av smeltevannet i henhold til overvåkingsprogram. Avfall som oppstår på deponiområdet, samles opp etter hver sesong og leveres til godkjent mottak.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus innen 28.09.2024.Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2021/25937».

Informasjon om videre saksgang

Etter at høringsinnspillene har kommet inn til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus vil de bli forelagt søker til uttalelse før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.