Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven - Dental Miljø Teknikk AS - Vestby kommune

Høyringsfrist:
4. oktober 2024 23:59

Dental Miljø Teknikk AS har søkt om tillatelse etter forurensningsloven for lokaliteten Verpetveien 56 i Vestby kommune. Bedriften søker om tillatelse til mottak og mellomlagring av farlig avfall. For at saken skal bli tilstrekkelig belyst før Statsforvalteren fatter vedtak i saken, ber vi berørte parter om å uttale seg om søknaden.

Publisert 11.09.2024

Sammendrag av søknaden

Dental Miljø Teknikk AS er en bedrift som mottar amalgam- og kvikksølvholdig avfall, primært i form av amalgamutskillere, brukte slanger/innmat fra tannlegestoler og sprøytespisser/kanyler. Dental Miljø Teknikk AS søker om å kunne mellomlagre inntil 10 tonn amalgamavfall (inklusiv stikkende/skjærende avfall, samt emballasje) i Verpetveien 56 i Vestby kommune. Området er regulert til industri. De ønsker å kunne mellomlagre avfallet i 6 måneder ettersom de har en eksportavtale 2 ganger i året (hver 6. måned). Bedriften har 30 års erfaring med denne typen farlig avfall. Avfallet skal mottas i lukkede beholdere, som blir videre sortert på anlegget. Alt farlig avfall som mottas på anlegget som inneholder amalgam eller kvikksølv vil bli eksportert til Medentex GmbH i Tyskland.

Bedriften har gjennomført en miljørisikovurdering der de har vurdert at håndteringen og lagringen av farlig avfall ikke vil kunne medføre lav risiko for forurensning til det ytre miljø. Alt farlig avfall skal lagres i lekkasjesikre pallkasser, og virksomheten skal ikke ha noen utslipp eller håndtere andre fraksjoner som trenger behandling på lokaliteten. Dental Miljø Teknikk har etablert rutiner ved brann med tilhørende brannføler og kamera, med direkte overføring til døgnbemannet alarmsentral.

Bedriften har tidligere hatt en tillatelse (tillatelesnummer: 2006.0109.T) fra oss gitt 24.05.2006 til å drive med lik virksomhet i Tomtaveien 9 i Frogn kommune. Dental Miljø Teknikk byttet lokaler i starten av 2023, til lokaler i Verpetveien 56 i Vestby kommune. Dette ble gjort uten tillatelse fra oss. Etter dialog med bedriften fikk de beskjed om at en tillatelse etter forurensningsloven er stedsspesifikk, og at de måtte sende inn en ny søknad om tillatelse for å kunne drifte på lokaliteten.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Statsforvalteren innen 04.10.2024. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til sfospost@statsforvalteren.no, eller per post til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse "høringsuttalelse i sak 2023/685".

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Statsforvalteren fatter vedtak i saken.

Høyringsfrist:
4. oktober 2024 23:59