Mer kortreist mat i det offentlige: Forankring og framdrift

Dato:
20. august 2025 10:00 - 14:30
Sted:
Kommunegården i Sandvika
Arrangør:
Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus i samarbeid med Bærum kommune og prosjektet "Kortreist mat i Osloregionen"
Målgruppe:
Alle som jobber for, eller ønsker å bidra til, mer kortreist mat i det offentlige: fylkeskommuner, kommuner, matnettverk, interesseorganisasjoner, beslutningstakere
Tallerken med grønn ruccola og en hånd som strør på krydder.
Foto: Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus.

Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus inviterer sammen med prosjektet «Kortreist mat i Osloregionen» til seminar og workshop om kortreist mat i det offentlige. 

Publisert 13.06.2025

Det foregår mye spennende og godt arbeid på dette området, men for å få skikkelig fart på dette må vi lære av hverandre, og løfte i flokk. Det skal vi bruke denne dagen til!

Program

10.00 Velkommen og introduksjon ved Kjersti Grøndahl, Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus

Presentasjoner av pågående prosjekter: resultater og utfordringer

  • Matvalget ved Leif Magne Grastveit
  • Kortreist Mat i Osloregionen ved Ingeborg Briseid Kraft, prosjektleder ViV - Varelogistikk i Vestkorridoren 
  • FATE ved Christine Hvitsand, Telemarksforskning
  • Fra Jord til kjøkken ved Camilla Nordmo, Guldkorn
  • Samordnet varedistribusjon ved Tommy Hågensen, Indre Østfold kommune

Spørsmålsrunde til innlederne 

12.00 Enkel lunsj

12.30 Workshop: Hva er viktigst nå? 

Vi jobber strukturert med de temaene som peker seg ut som viktigst. Hva skal vi gjøre nå for å skape framdrift i dette arbeidet? Hvem gjør hva for at vi skal få resultater?

14.15 Oppsummering og avslutning

14.30 Takk for nå!

Påmelding

Meld deg på via denne lenken innen 12. august.

Har du spørsmål om arrangementet, ta kontakt med Kjersti Grøndahl.

 

Folk som prater om gode råvarer til mat på et institusjonskjøkken.
Foto: Regional Matkultur / Mats Olsen.
Dato:
20. august 2025 10:00 - 14:30
Sted:
Kommunegården i Sandvika
Arrangør:
Statsforvalteren i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus i samarbeid med Bærum kommune og prosjektet "Kortreist mat i Osloregionen"
Målgruppe:
Alle som jobber for, eller ønsker å bidra til, mer kortreist mat i det offentlige: fylkeskommuner, kommuner, matnettverk, interesseorganisasjoner, beslutningstakere