Lokal og samisk mat i skolen
Trøndelag og Jämtland samarbeider for å løfte lokal og samisk mat i skolen. Satsingen har fått navnet SYSTER gastronomi og er en del av Interreg Sverige-Norge programmet. SYSTER står for sterk via samarbeid, yrkesstolthet, samisk og lokal mat, tradisjoner, erfaringsdeling og rørlighet (mobilitet på arbeidsmarkedet).
Sammen med 8 kommuner i Jämtland og Trøndelag skal SYSTER gastronomi utforske hva som må til for å styrke læringen om lokal og samisk mat i skolen. Prosjektet skal utarbeide en praktisk verktøykasse for ansatte i skolen, samt lage arenaer for inspirasjon, nettverksbygging, erfaringsdeling og kompetanseheving. Verktøykassen vil etter hvert bli å finne på www.smak63.no. Prosjektet skal dokumentere og systematisere gode eksempler og «best practice» og vil bygge på erfaringer fra Jämtland og Trøndelag. Søkelyset rettes mot skolemåltidet, samt mat- og helsefaget.
Statsforvalteren i Trøndelag er med i prosjekt om lokal og samisk mat i skolen
Statsforvalteren i Trøndelag deltar i interregprosjektet SYSTER gastronomi, som skal styrke læring om lokal og samisk mat i skolen.
I prosjektet jobbes det blant annet med å utarbeide en digital verktøykasse for mat og helsefaglærere. Det settes også søkelys på skolemåltidet.
Kontaktpersoner
-
Liv Gystad
Tlf: 73 19 92 60 / 90 83 73 05 -
Beate Sørlie Ålmo
Tlf: 74 16 81 17