Slik bidrar du til Norges beredskap

Hvordan vil du og dine nærmeste klare dere hvis strømmen blir borte en lengre periode? Hva gjør du hvis vannet forsvinner? Hva hvis du ikke får handlet på en uke? Egenberedskap handler om å være forberedt på slike situasjoner. Norske myndigheter anbefaler at flest mulig er forberedt på å klare seg selv i en uke. Det er fordi kommuner og nødetater må prioritere de som ikke klarer seg uten hjelp i en krise. Foto: Ivar Kvaal / DSB.

Denne uka er egenberedskapsuka 2024. Da bør vi alle ha fokus på egenberedskapen både i våre egne hjem, og i samfunnet for øvrig.

Publisert 28.10.2024

Er vi forberedt om noe ekstraordinært skjer som gjør at strøm, elektronisk kommunikasjon eller forsyningene til butikkene blir utfordret og fraværende?

Årsakene til det kan være mange. Uvær, ras, ekstrem vind, atomhendelser og sågar krig kan utfordre nasjonen, regioner og lokalsamfunn slik at vi får problemer med å ivareta grunnleggende behov i det daglige.

I en slik situasjon er det viktig at de fleste av oss kan klare seg selv noen dager. Tidligere anbefalte direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) at vi måtte være rustet for å klare oss i tre dager selv, slik at de ressursene vi har til å ta vare på folk brukes til de gruppene i samfunnet som trenger mest hjelp i en slik situasjon.

Nå anbefaler DSB at vi har et lite lager med nødvendigheter i alle husholdninger i hele 7 dager!

Lurer du hva du bør ha i ditt eget hus?  Les mer om dette her: Sikker hverdag | Sikkerhverdag

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.