Lokalmatprogrammet

Produksjon av mat med lokal identitet er et viktig satsingsområde for å utvikle nye næringer på matområdet. Hovedmålet med lokalmatprogrammet er økt verdiskaping i primærproduksjonen gjennom å bidra til utvikling, produksjon, kommersialisering og salg av norske matspesialiteter. 

Publisert 26.03.2019, Sist endret 16.09.2024

Statsforvalteren har hovedansvaret for å være pådriver for Lokalmatprogrammet. Utviklingsprogrammet skal skape økt vekst og verdiskaping innen lokalmat, reiseliv, reindriftsnæringen, Inn på tunet, innlandsfiske og andre tilleggsnæringer basert på landbrukets ressurser. Programmet skal stimulere til økt lønnsomhet og konkurranseevne gjennom bedriftsutvikling, samarbeid, kompetanse og omdømmeaktiviteter.
Programmet skal virke sammen med landbrukets andre ordninger for bedriftsutvikling (investeringsstøtte, lån og rentestøtte, etablererstipend, jfr. IBU-midler) og med de generelle bedriftsrettede ordningene Innovasjon Norge tilbyr.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 16.09.2024

Kompetanseheving økomat fra Nofima

ØkoMat finansieres av Landbruksdirektoratet og omfatter følgende:

  • Produktutviklingsprosjekter
  • Veiledningsbesøk hos Nofima eller hos bedrift
  • Fagkurs
  • Veiledning/rådgivning, kompetanseoverføring og kunnskapsspredning

Statsforvalteren er med i styringsgruppa for kompetansenettverket Øst, med Nofima som sekretariat.


Kontaktpersoner