Dialogkonferanse om småskala økologisk grønnsaksproduksjon

Dato:
11. november 2024 11:00 - 16:00
Sted:
Landbrukets hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo
Arrangør:
Telemarksforsking, NIBIO, USN, Økologisk Norge, Norsk bonde- og småbrukarlag, Bondens marked og Statsforvalterne i Møre og Romsdal, Vestland, Agder, Innlandet, Oslo og Viken, Troms og Finnmark.
Målgruppe:
Du som jobber med politikk, forvaltning og rammeverk for småskala grønnsaksproduksjon. Erfarne grønnsaksprodusenter med minst tre års salgserfaring.

For deg som jobber med politikk, forvaltning og virkemidler, og for erfarne produsenter – Oslo 11. november.

Publisert 23.10.2024

Konferansen er i regi av STYRK-prosjektet. 

Påmelding

Dialogkonferanse Styrk småskala grønt | Økologisk Norge (letsreg.com) 

Konferansen er gratis og inkluderer lunsj, men du må være påmeldt pga. matbestilling. 

Førwebinar 

7. november kl. 19–20 på Teams. Få innsikt og bli forberedt til workshopens andre del, ved å delta på webinaret om dagens rammeverk (tilskudd til produksjon og utviklingsarbeid) for småskala grønnsaksproduksjon. 

Formålet med dialogkonferansen er å

  • dele foreløpige funn fra forskning gjort i STYRK-prosjektet
  • tilrettelegge for dialog for å komme frem til løsninger for å styrke virkemidler for småskala økologisk grønnsaksproduksjon, direkte salgskanaler og produsentsamarbeid
  • få fram konkrete forslag til hvordan innrette virkemidler og rammer for produsentene sånn at de lykkes med bedre lønnsomhet
  • skape erfaringsdeling, felles forståelser og nettverksbygging mellom ulike aktører

Program

11:00: Velkommen og informasjon om dagen ved Christine Hvitsand, Telemarksforsking

11:10: Småskala, økologisk og bærekraftig grøntproduksjon (foreløpig tittel) ved Henrik Nordtun Gjertsen, politisk rådgiver for Landbruks- og matministeren, Landbruks- og matdepartementet

11:25: Markedshage og «Hagens marked» ved bonde Karine Huseby, Huseby gård i Vestfold

11:35: Hva har betydning for produsentenes lønnsomhet? Foreløpige funn fra STYRK-prosjektet ved Anna Milford, NIBIO, og Viktorija Viciunaite, Høgskulen på Vestlandet

11:55: Panelsamtale med tre erfarne produsenter ledet av Randi Ledaal Gjertsen, Bondens marked: 
             Ida Kleppe, Lundemannsverk gard, Vestland
             Sofia Maria Bang Elm, Avdem gardsgrønt, Innlandet
             Sigurd Vassenden, Grønt frå Grindal, Trøndelag

12:25: Lunsj med økologiske norske grønnsaker

13:15: Hvilke virkemidler fremmer produksjon og salg av småskala økologisk grønt og hva bør endres? Foreløpig funn fra STYRK-prosjektet ved Christine Hvitsand, Telemarksforsking

13:25: Panelsamtale: Hvilke virkemidler finnes for å styrke småskala økologisk grønt og hvordan kan de treffe bedre? Ledet av Kari Marte Sjøvik, Økologisk Norge:
             Ikke bekreftet navn, Landbruksdirektoratet
             Kari Kleivset, Agder Fylkeskommune / Matregionen Agder
             Kjell Bruvoll, Innovasjon Norge
             Bodil Fjelltveit, Norges Bondelag
             Nora May Engseth,Norsk Bonde og Småbrukarlag

14:05: Presentasjon av gruppearbeid ved Christine Hvitsand og Alexandra Devik, Økologisk Norge

14:15: Gruppearbeid knyttet til videreutvikling av virkemidler

15:30: Oppsummering og samtale rundt forslagene som er kommet, ledet av Unni Svagård, Statsforvalteren i Agder og Kari Mette Holm, Statsforvalteren i Vestfold

15:55: Takk for i dag ved Christine Hvitsand og Alexandra Devik

Dato:
11. november 2024 11:00 - 16:00
Sted:
Landbrukets hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo
Arrangør:
Telemarksforsking, NIBIO, USN, Økologisk Norge, Norsk bonde- og småbrukarlag, Bondens marked og Statsforvalterne i Møre og Romsdal, Vestland, Agder, Innlandet, Oslo og Viken, Troms og Finnmark.
Målgruppe:
Du som jobber med politikk, forvaltning og rammeverk for småskala grønnsaksproduksjon. Erfarne grønnsaksprodusenter med minst tre års salgserfaring.