Næringsutvikling


Publisert 12.03.2018

Bli med til Hjelmeland og høyr om opplevingsturisme

Går det an å tene pengar på naturen? Johannes C Apon frå Outdoorlife Norway kjem til Hjelmeland 20.mars kl 19 for å fortelje si historie om korleis han har fått det til.


Publisert 07.03.2018

Lokkar turistar til Lysefjorden

I Ryfylke har ei lita bedrift spesialisert seg på småskala, personleg og unik fjellturisme av høg kvalitet.


Publisert 28.02.2018

Marknaden etterspør frukt og bær i tunnel

Frukt- og bærprodusentar og andre i Rogaland bør vurdere å dyrke frukt og bær i tunnel. Marknaden etterspør både morellar, jordbær, bringebær og andre bærsortar. Ønskjer du å få vite meir kan du bli med på eit inspirasjonsmøte på Fruktpakkeriet i Årdal 7. mars kl 1900.


Publisert 23.02.2018

Skjerekurs med Stian Espedal

Korleis partere eit lam i gode delar og få mest mogleg ut av lammet med minst mogleg svinn? For å inspirere bønder til å starte med foredling blir det skjerekurs i Hjelmeland 10. mars. Stian Espedal frå Nortura vil rettleie deltakarane i dele opp lam på ein best mogleg måte


Publisert 22.02.2018

Kulturarven som ressurs

Kulturminne er attraksjonar og verdifulle ressursar i lokalsamfunnet. Direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen kjem til Hjelmeland 27. februar for å informere om «Kulturarven som ressurs, kvifor og korleis». I tillegg vert det korte innlegg om einskilde prosjekt i lokalsamfunnet


Publisert 20.02.2018

Bønder i Bjerkreim satsar på ammekyr

Tanken om å kombinere mjølk og ammeku vekte stor interesse på eit inspirasjonsmøte i fjor. Nå legg Bjerkreim bondelag breisida til og auser på med teori og gardsbesøk. Ny samling blir arrangert 15. mars.


Publisert 13.02.2018

Søk på midlar til utviklingsprosjekt

Mat og reiseliv er satsingsfelt ved tildeling av midlar til utviklingsprosjekt. Søknadsfristen er 12. mars.


Publisert 24.01.2018

MatSmiå 2018 - bli med på kurs med Renaa

Stjernekokken Sven Erik Renaa vil ha meir lokalmat på menyen! På Matsmiå vil han og fleire andre kokkar inspirere og lære frå seg alt dei kan om foredling og bruk av norske råvarer. Matsmiå går av stabelen på Bryne 6. – 7. mars, og nå er programmet klart.


Publisert 17.01.2018

To eplemostar frå Rogaland til topps i kvar sin konkurranse!

Grønvik gard sin musserande eplemost av Karin Schneider kom på første plass på Det Norske Måltidet i kategorien «Årets det grønne – foredlet». Eplefryd sin eplemost ble kåret til årets beste eplemost av Norsk Eplefest.


Publisert 11.01.2018

Lokalmat frå Rogaland på veg til Tyskland

Varene er levert - nå gler produsentane og reiselivsbedriftane seg til å gjere ein innsats på Grüne Woche.