Næringsutvikling


Publisert 16.01.2017

Rogalandsbønder er meir fornøgde

Det viser undersøkinga Norsk senter for bygdeforskning har gjort om korleis  rogalandsbonden ser på framtida. Seniorforskar Jostein Vik viser til at bønder i Rogaland har sterk yrkesidentitet, og er meir tilfredse med økonomisk utvikling enn landet for øvrig. Superbonde May-Britt Lode meiner bøndene kan vere stolte over det dei produserer.


Publisert 16.01.2017

Kan Rogaland bli ystefylke?

Tolv ysteentusiastar har i fire dagar fordjupa seg i mjølk og ysteteknikk, og har dermed teke første steget mot eigen foredling av mjølk.


Publisert 09.01.2017

Dagtilbod på gard for personar med demens

Ny nasjonal handbok og nasjonal demensplan viser korleis kommunane kan nytte gardsbruk i sine tilbod for heimebuande personar med demens. I Rogaland er det allereie fleire døme på dagtilbod på gardsbruk for denne gruppa.


Publisert 04.01.2017

Noregs beste mat- og drikkeprodukt blir kåra i Stavanger

Fredag 6. januar er det niande gang at mathovudstaden er vertskap for kåringa av dei beste mat- og drikkeprodukta i Noreg.


Publisert 02.01.2017

Lær meir om mathandverk

Matsmiå 2017 er spekka med fantastiske føredrag og kurs. Det blir ei oppleving av dei sjeldne å få høyre gardsfrua Live Skinnes som rei på hest til hagefest på slottet, og Charles Tjessem som er verdsmeister i kokkekunst og lidenskapeleg oppteken av lokale råvarer.


Publisert 19.12.2016

Hald dei friske dyra friske

Høgt smittepress er ei stor utfordring for rogalandsbonden. Sjakktrekket er at bonden må slå ring rundt sin eigen gard og hindre smitte i å komme inn i fjøset.


Publisert 29.11.2016

Reduserte mjølkekvoter ikkje til hinder for nyskaping

Staten reduserer kvotene for kumjølk med 2% frå i fjor, og for bøndene i Rogaland utgjer dette snaut 6 millionar liter mjølk.


Publisert 15.11.2016

Yst, yst, så får du ein ost

Det har vore ein overveldande respons på våre mjølkeforedlingskurs. 40 deltakarar har hatt gleda av å bli lært opp av den kjende ystaren Lise Brunborg frå Stavanger ysteri.


Publisert 28.10.2016

Lam frå Ryfylkeheiane - ei ny merkevare?

Fire bønder frå Hjelmeland ønsker å få registrert lam frå Ryfylkeheiane som ei beskytta geografisk nemning. Målet er å ivareta tradisjonen med utmarksbeite i regionen, samt å få ut ein meirpris for lamma. Saueprodusentar frå heile Ryfylke vert invitert til informasjonsmøte 10. januar 2017.


Publisert 12.10.2016

Inspirasjonstur til fruktregionen Sør-Tyrol

11 potensielle, nye og erfarne fruktdyrkarar frå Rogaland reiser til Bolzano i Sør-Tyrol i slutten av november for å få med seg det siste nye innan fruktdyrking. Under messa Interpoma 2016 vert det både fagleg påfyll i form av seminar og besøk hos fruktdyrkarar.