Mat

Oppdatert 18.11.2024

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer


Publisert 11.09.2024

Stipend som ambasadør for lokal mat i Agder 2025

Agder fylkeskommune gir et utviklingsstipend som ambassadør for lokal mat fra Agder for å øke kompetansen, skape stolthet og oppmerksomhet omkring Matregion Agder.


Publisert 05.07.2024

Det norske måltid – sesong 16

De beste norske mat- og drikkeproduktene skal kåres – påmeldingsfrist 15. august 2024.


Publisert 22.05.2024

Oppfordrer kommuner til å dyrke mat

NIBIO har utarbeidet en veileder som gir kommuner og andre aktører tips og råd for å lykkes med lokale dyrkingsprosjekter.


Publisert 22.06.2023

Lokalmat på fylkeskommunens bord

Mål om minst 50 % lokalprodusert mat og drikke i Agder fylkeskommune.


Publisert 05.06.2023

Konkurransen Norges beste gårdsbutikk

Bransjeorganisasjonen Hanen inviterer publikum til å nominere sin favoritt.


Publisert 25.01.2023

Prosjekt Matregion Agder

Fylkeskommunens prosjekt handler om mat, matkultur og matressurser på Agder.


Publisert 25.06.2021

Matdestinasjon Agder

Fylkeskommunen ønsker satsing på Agder som matfylke.


Publisert 16.02.2021

Strategi for Matnasjonen Norge

Regjeringen presenterte sin strategi for utviklingen av Matnasjonen Norge 12. februar.