Verneområder i Vestfold
Skagerrak Forlag gav i 2013 ut en bok over alle naturvernområdene i Vestfold hvor Fylkesmannen i Vestfold leverte innholdet. Basert på disse tekstene og bildene ser du under enkeltbeskrivelser av Vestfolds verneområder. Gjennom ordningen med frivillig skogvern har mellom to og fire nye verneområder kommet til hvert år siden den gang. Dette er også publisert i listen under.
Du finner mer informasjon om verneområdene og kart i Naturbase.
Hvis du ønsker informasjon om et spesifikt område, kan du søke via denne lenken.
Nordre Skarsholttjern naturreservat
I naturreservatet ligger den eneste eksentriske høymyra som er vernet i Vestfold.
Pirane naturreservat
Pirane er et variert strandområde, med stort mangfold av naturtyper, økosystemer, arter og naturlige økologiske prosesser.
Presterødkilen naturreservat
Presterødkilen er et verneområde av internasjonalt format. Mer enn 260 fuglearter er observert i reservatet.
Refsholttjønna naturreservat
En halv kilometer vest for Ula ligger et tjern hvor hundrevis av ender oppholder seg hver høst.
Reverompa plantefredningsområde
Den nasjonalt sjeldne og utrydningstruede arten kammarimjelle førte til opprettelsen av Reverompa plantefredningsområde i 2006.
Ringane naturreservat
Verneområdet byr på et nasjonalt verneverdig havstrandsamfunn, med uvanlig stor variasjon i vegetasjonstyper over et lite område.
Robergvannet naturreservat
Fra Robergvannet ble vernet og til i dag har området endret seg fra et frodig tjern med hettemåkekoloni og svømmende vannfugler, til sump og hengemyr med et helt annet fugleliv.
Ryggsåsen naturreservat
Ryggsåsen utgjør et av de større områdene med rikere bøkeskog i Vestfold med sinde 1422 dekar. Store deler er dominert av bøkeskog, mens andre partier har en mer blandet edellauvskog med mye bøk. Dermed dekker området mange av de edelløvskogstypene som finnes i Vestfold.
Rød-Dirhue landskapsvernområde
Høye klipper og dype glover, furuskog og sumpskog, rullesteinstrender, åpne enger, husdyr på beite og gammel bebyggelse. Få verneområder har et så stort mangfold av kystnatur som Rød-Dirhue.
Røysa naturreservat
Til skogsreservat å være er Røysa lite i utstrekning. Reservatet er likevel langt fra beskjedent i verneverdier.
Kontakt oss
E-post
sfvtpost@statsforvalteren.no
All kontakt på e-post blir behandlet etter samme prosedyre, og blir lagt inn i postjournalen. Ved spørsmål angående en spesifikk sak, ber vi om at du oppgir saksnummer.
Gjelder saken personsensitive opplysninger, kan du òg sende sikker melding
Telefon til vårt sentralbord: 33 37 10 00