Nye næringar på garden
Bli med til Hjelmeland og høyr om opplevingsturisme
Går det an å tene pengar på naturen? Johannes C Apon frå Outdoorlife Norway kjem til Hjelmeland 20.mars kl 19 for å fortelje si historie om korleis han har fått det til.
Publisert 07.03.2018
Lokkar turistar til Lysefjorden
I Ryfylke har ei lita bedrift spesialisert seg på småskala, personleg og unik fjellturisme av høg kvalitet.
Publisert 28.02.2018
Marknaden etterspør frukt og bær i tunnel
Frukt- og bærprodusentar og andre i Rogaland bør vurdere å dyrke frukt og bær i tunnel. Marknaden etterspør både morellar, jordbær, bringebær og andre bærsortar. Ønskjer du å få vite meir kan du bli med på eit inspirasjonsmøte på Fruktpakkeriet i Årdal 7. mars kl 1900.
Publisert 23.02.2018
Skjerekurs med Stian Espedal
Korleis partere eit lam i gode delar og få mest mogleg ut av lammet med minst mogleg svinn? For å inspirere bønder til å starte med foredling blir det skjerekurs i Hjelmeland 10. mars. Stian Espedal frå Nortura vil rettleie deltakarane i dele opp lam på ein best mogleg måte
Publisert 22.02.2018
Kulturarven som ressurs
Kulturminne er attraksjonar og verdifulle ressursar i lokalsamfunnet. Direktør i Kulturminnefondet Simen Bjørgen kjem til Hjelmeland 27. februar for å informere om «Kulturarven som ressurs, kvifor og korleis». I tillegg vert det korte innlegg om einskilde prosjekt i lokalsamfunnet
Publisert 20.02.2018
Bønder i Bjerkreim satsar på ammekyr
Tanken om å kombinere mjølk og ammeku vekte stor interesse på eit inspirasjonsmøte i fjor. Nå legg Bjerkreim bondelag breisida til og auser på med teori og gardsbesøk. Ny samling blir arrangert 15. mars.
Publisert 13.02.2018
Søk på midlar til utviklingsprosjekt
Mat og reiseliv er satsingsfelt ved tildeling av midlar til utviklingsprosjekt. Søknadsfristen er 12. mars.
Publisert 24.01.2018
MatSmiå 2018 - bli med på kurs med Renaa
Stjernekokken Sven Erik Renaa vil ha meir lokalmat på menyen! På Matsmiå vil han og fleire andre kokkar inspirere og lære frå seg alt dei kan om foredling og bruk av norske råvarer. Matsmiå går av stabelen på Bryne 6. – 7. mars, og nå er programmet klart.
Publisert 17.01.2018
To eplemostar frå Rogaland til topps i kvar sin konkurranse!
Grønvik gard sin musserande eplemost av Karin Schneider kom på første plass på Det Norske Måltidet i kategorien «Årets det grønne – foredlet». Eplefryd sin eplemost ble kåret til årets beste eplemost av Norsk Eplefest.
Publisert 11.01.2018
Lokalmat frå Rogaland på veg til Tyskland
Varene er levert - nå gler produsentane og reiselivsbedriftane seg til å gjere ein innsats på Grüne Woche.
Kontaktpersonar
Lenkjer
Regionale kontaktar
Astrid Brommeland
(Suldal)
astrid.brommeland@suldal.kommune.no
Tlf. 52 79 06 19
Mob. 957 48 637