Dialogkonferanse om småskala økologisk grønnsaksproduksjon
- Dato:
- 11. november 2024 11:00 - 16:00
- Stad:
- Landbrukets hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo
- Arrangør:
- Telemarksforsking, NIBIO, USN, Økologisk Norge, Norsk bonde- og småbrukarlag, Bondens marked og Statsforvalterne i Møre og Romsdal, Vestland, Agder, Innlandet, Oslo og Viken, Troms og Finnmark.
- Målgruppe:
- Du som jobber med politikk, forvaltning og rammeverk for småskala grønnsaksproduksjon. Erfarne grønnsaksprodusenter med minst tre års salgserfaring.
For deg som jobber med politikk, forvaltning og virkemidler, og for erfarne produsenter – Oslo 11. november.
Konferansen er i regi av STYRK-prosjektet.
Påmelding
Dialogkonferanse Styrk småskala grønt | Økologisk Norge (letsreg.com)
Konferansen er gratis og inkluderer lunsj, men du må være påmeldt pga. matbestilling.
Førwebinar
7. november kl. 19–20 på Teams. Få innsikt og bli forberedt til workshopens andre del, ved å delta på webinaret om dagens rammeverk (tilskudd til produksjon og utviklingsarbeid) for småskala grønnsaksproduksjon.
Formålet med dialogkonferansen er å
- dele foreløpige funn fra forskning gjort i STYRK-prosjektet
- tilrettelegge for dialog for å komme frem til løsninger for å styrke virkemidler for småskala økologisk grønnsaksproduksjon, direkte salgskanaler og produsentsamarbeid
- få fram konkrete forslag til hvordan innrette virkemidler og rammer for produsentene sånn at de lykkes med bedre lønnsomhet
- skape erfaringsdeling, felles forståelser og nettverksbygging mellom ulike aktører
Program
11:00: Velkommen og informasjon om dagen ved Christine Hvitsand, Telemarksforsking
11:10: Småskala, økologisk og bærekraftig grøntproduksjon (foreløpig tittel) ved Henrik Nordtun Gjertsen, politisk rådgiver for Landbruks- og matministeren, Landbruks- og matdepartementet
11:25: Markedshage og «Hagens marked» ved bonde Karine Huseby, Huseby gård i Vestfold
11:35: Hva har betydning for produsentenes lønnsomhet? Foreløpige funn fra STYRK-prosjektet ved Anna Milford, NIBIO, og Viktorija Viciunaite, Høgskulen på Vestlandet
11:55: Panelsamtale med tre erfarne produsenter ledet av Randi Ledaal Gjertsen, Bondens marked:
Ida Kleppe, Lundemannsverk gard, Vestland
Sofia Maria Bang Elm, Avdem gardsgrønt, Innlandet
Sigurd Vassenden, Grønt frå Grindal, Trøndelag
12:25: Lunsj med økologiske norske grønnsaker
13:15: Hvilke virkemidler fremmer produksjon og salg av småskala økologisk grønt og hva bør endres? Foreløpig funn fra STYRK-prosjektet ved Christine Hvitsand, Telemarksforsking
13:25: Panelsamtale: Hvilke virkemidler finnes for å styrke småskala økologisk grønt og hvordan kan de treffe bedre? Ledet av Kari Marte Sjøvik, Økologisk Norge:
Ikke bekreftet navn, Landbruksdirektoratet
Kari Kleivset, Agder Fylkeskommune / Matregionen Agder
Kjell Bruvoll, Innovasjon Norge
Bodil Fjelltveit, Norges Bondelag
Nora May Engseth,Norsk Bonde og Småbrukarlag
14:05: Presentasjon av gruppearbeid ved Christine Hvitsand og Alexandra Devik, Økologisk Norge
14:15: Gruppearbeid knyttet til videreutvikling av virkemidler
15:30: Oppsummering og samtale rundt forslagene som er kommet, ledet av Unni Svagård, Statsforvalteren i Agder og Kari Mette Holm, Statsforvalteren i Vestfold
15:55: Takk for i dag ved Christine Hvitsand og Alexandra Devik
- Dato:
- 11. november 2024 11:00 - 16:00
- Stad:
- Landbrukets hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo
- Arrangør:
- Telemarksforsking, NIBIO, USN, Økologisk Norge, Norsk bonde- og småbrukarlag, Bondens marked og Statsforvalterne i Møre og Romsdal, Vestland, Agder, Innlandet, Oslo og Viken, Troms og Finnmark.
- Målgruppe:
- Du som jobber med politikk, forvaltning og rammeverk for småskala grønnsaksproduksjon. Erfarne grønnsaksprodusenter med minst tre års salgserfaring.
Kontaktpersonar
-
Unni Svagård
Tlf: 38 17 61 89 / 48 22 65 39