Med klimaendringar og aukande folketal må matjorda brukast til å dyrke mat. Matproduksjon på eigne naturressursar er eit godt beredskapstiltak i ei usikker verd.
12.01.2023
Kunnskap om Inn på tunet-tilbodet, økonomi, fagleg kvalitet og nærleik til garden er viktige moment for at Inn på tunet skal vere aktuelt i vidaregåande opplæring.
09.01.2023
Det finst fleire teoriar om korleis naturmaterial kan verke positivt på folk si helse. Tredrivaren i Møre og Romsdal har tatt initiativ til eit tverrfagleg nordisk nettverk for å undersøke teoriane.
05.01.2023
I 2022 er det løyvd vel 8,4 millionar i tilskot til spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL) i Møre og Romsdal.
21.12.2022
No er det endeleg duka for fagsamling om lokalmat igjen. Er du lokalmatprodusent så sett av datoen allereie: 14. og 15. mars, for det er då det skjer!
Bønder i Møre og Romsdal får utbetalt 7.5 millionar i tilskot ved produksjonssvikt for vekstsesongen 2022.
20.12.2022
Å få på plass fleire landbruksbaserte biogassanlegg er eit nasjonalt mål. Når husdyrgjødsel vert brukt til å produsere biogass, vert utsleppa av klimagassar frå landbruket redusert.
05.12.2022
I haust er det etablert eit regionalt forum for dei utvalde kulturlandskapa og verdsarvområdet i Møre og Romsdal. Forumet skal legge til rette for kunnskap- og erfaringsutveksling.
29.11.2022
Statsforvaltaren arrangerte skogsamling for kommunalt tilsette i Ørsta den 16.-17.november. Andre aktørar som arbeider innan skogbruk i fylket vert og invitert.
23.11.2022
Matgledekonferansen 2022 samla deltakarar frå institusjonar over heile fylket. Felles for alle er at dei ønskjer å bli enda betre på å tilby gode måltid og måltidsglede til sine bebuarar.
22.11.2022