Matproduksjon


Publisert 03.02.2014

Lokalmat er i vinden som aldri før

Det stadfestar salstala for 2013 som viser at pilane peker bratt oppover. Lokalmat seld i daglegvarebutikkar har hatt ein vekst på 8,4 prosent det siste året og omsett for over tre milliarder kroner i 2013


Publisert 28.01.2014

Nysgjerrig på lokal mat og foredling? MatSmiå er svaret!

- Matfylket Rogaland må komme enda sterkare på banen når det gjeld lokale matsatsingar for dette handlar om mangfald. Det er lov å vere liten og alt treng ikkje å handle om vekst, poengterer Ryfylkekokken Frode Selvaag.


Publisert 08.01.2014

Godbitar frå Rogaland til Grüne Woche i Berlin

Regionale matspesialitetar er no på veg til Berlin. Dei skal komme besøkande på messa ”Internationale Grüne Woche” til gode, gi ein smak av Fjord-Norge og meirsmak på å reise hit.


Publisert 03.01.2014

Matauk på Matsmiå 2014

Velkomen til spennande og lærerike dagar på MatSmiå 19. - 20. februar på Karmsund vgs i Haugesund. Ein arena for inspirasjon, nettverksbygging og kompetanseheving!


Publisert 08.11.2013

Fjordmenyar klare for Berlin

For tredje gong er dei fire fjordfylka på Vestlandet klare for felles satsing på mat- og reiselivsmessa "Grüne Woche" i Berlin 17. – 26. januar 2014.


Publisert 12.09.2013

Matmarknad laurdag 14. september på Kongsgård skole

14 lokale produsentar, foredlarar, restaurantar og butikker stiller med eit stort utval av varer på Markens Grøde.

 


Publisert 05.09.2013

Invitasjon til Den Jærske Matkonferansen 2013

Kom og bli ein del av mangfaldet Jæren og bruk dagen midt i matfatet. Matfatet Jæren og Fylkesmannen i Rogaland inviterar til inspirerande matkonferanse på Bryne torsdag 19. september.

 


Publisert 24.07.2013

Matministeren opna Gladmat i Stavanger

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum var på plass i Stavanger og opna Noregs største matfestival Gladmat.


Publisert 12.03.2013

Smaksverkstad i Haugesund

Torsdag 11. april skal Ryfylkekokken Frode Selvaag briljere med sine kokkekunstar og ause ut av sin kunnskap om bruk av lokale råvarer til ivrige lokalmatentusiastar.