Matproduksjon


Publisert 29.08.2016

Lær deg å yste!

Lise Brunborg frå Stavanger ysteri er ein meistar til å yste ost. Er du like gira som ho til å prøve ut nye mjølkeprodukt, så bli med på ystekurs i november.


Publisert 22.02.2016

Tre statsrådar kjem til Sola for å diskutera mat

Regjeringa skal laga ein handlingsplan for kosthald. Derfor inviterer statsrådane Bent Høie, Jon Georg Dale og Per Sandberg til konferansen "Måltidsglede - sunt for alle" 15. mars.


Publisert 11.02.2016

Matsmiå 2016 er i full gang!

Heile 86 personar er i full aktivitet på Matsmiå 2016. Her deltek dei på kurs som "brødbakst", "mjølk på ymse vis" og "friske og fruktige kaker og dessertar". Eli M. Serigstad hjå Fylkesmannen er så langt svært fornøgd med oppmøte og gjennomføring.


Publisert 28.01.2016

Nysgjerrig på lokalmat?

Da er MatSmiå noko for deg. Få fagleg påfyll og delta på nyttige kurs innan brødbakst, mjølkeforedling, søtsaker, design, smak og berekraftig mat. 10.-11. februar på Karmsund vgs i Haugesund.


Publisert 11.12.2015

Bærdyrkarar risikerer å stå utan rådgjeving

Haugaland Landbruksrådgjeving har lagt ned sitt tilbod om rådgjeving, og bærdyrkarlaget står i fare for å bli nedlagt på årsmøtet i 2016.


Publisert 04.12.2015

Blidensol sjukeheim vant ærespris

Den nasjonale konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk er avgjort. Tre sjukeheimar utmerka seg. For oss i Rogaland er det svært hyggeleg å kunne gratulere Blidensol sjukeheim i Stavanger med ærespris!


Publisert 03.12.2015

Lokalmat berre eit tastetrykk unna

Etterspørsel etter lokalmat veks kraftig, men
det er ikkje alltid like enkelt å få tak i den. Matmerk har derfor lansert ein portal
for å gjere lokalmat meir synleg og tilgjengeleg for forbrukarane.


Publisert 05.11.2015

Blidensol er best på eldremat

Fylkesvinnar i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk, Blidensol sjukeheim frå Stavanger, går vidare til den nasjonale konkurransen.


Publisert 01.10.2015

15 sjukeheimar konkurrerer om den beste måltidsopplevinga

Sjukeheimane knivar om å lage den beste måltidsopplevinga for sine bebuarar. Den fagsterke juryen får no ei vanskeleg oppgåve med å velje ut kven som skal representere Rogaland i landsfinalen for Gylne Måltidsøyeblikk.


Publisert 25.09.2015

Temakveld: rå mjølk og forbrukarmakt

Kvifor kan vi ikkje kjøpe rå mjølk i Noreg? Kva skjer med mjølka under pasteuriseringa, og har forbrukarane makt til å påverke utviklinga? Oikos Rogaland og Forskningsdagene inviterer til temakveld.