Matproduksjon


Publisert 01.03.2022

Nysgjerrig på landbruket?

Hvor mange melkeprodusenter er det i Rogaland? Er det flere som produserer epler nå enn i 2018? Hvor mange kollegaer får du om du starter med grønnsaksproduksjon i Sandnes? Kommunen og bonden finner svarene hos Landbruksdirektoratet.


Publisert 22.02.2022

Slakteriene samarbeider

Slakteriene i Rogaland er til daglig i skarp konkurranse om markedsandeler, tilførsel av norske råvarer og bøndene som leverandører. Til tross for konkurransen er slakteriene i Rogaland raske til å samarbeide om prosjekt eller tiltak som er til fordel for hele næringen og alle leverandørene.


Publisert 19.11.2021

Salg av deilig lokalmat på Bondens marked 20.november

I morgen bør du ta turen til Ålgård og kjøpe med deg kortreist kvalitetsmat rett fra bonden. 


Publisert 26.10.2021

Ost fra Stavanger Ysteri til topps i Norgesmesterskap

Konrad heter den nye kjendisen som stakk av med seieren i Norgesmesterskap i ost.


Publisert 22.10.2021

Urfe-seminar skapte engasjement og matglede på Moi

Interessa og etterspurnaden av bevaringsverdige storferasar har vært aukande dei siste åra. Den 18. oktober blei produsentar, interessentar, rådgjevarar og Ryfylkekokken samla på eit innhaldsrikt fagmøte. Møtet blei arrangert i samarbeid med Urfe SA, Nortura og Statsforvaltaren i Rogaland.

 


Publisert 06.10.2021

Gode resultater fra arbeidstilsyn i Rogaland

Statsforvaltaren i Rogaland har jevnlig kontakt med Arbeidstilsynet. I år har Arbeidstilsynet prioritert  tilsyn knyttet til forebygging av Covid-19 (smittvern). Vi har fått lov til å formidle deres erfaringer fra tilsyn i jordbruket i Rogaland.  


Publisert 28.09.2021

Ostelandet Norge - lær meir om norsk ost

I løpet av dei siste 10 – 20 åra har det vore ein formidabel vekst i ysteri og ysteprodukt her til lands. Nå er informasjonen om dei samla på ein nettstad.


Publisert 16.09.2021

Bli med på ystekurs!

Den beste fagekspertisen i Norge innen melkeforedling er hyret inn til dette introduksjonskurset i ysting og foredling av rå melk.


Publisert 08.07.2021

Lokal mjølkeforedling står for viktig verdiskaping

Gardsmeieria i Norge leverer kvalitetsprodukt og gir norske forbrukarar eit større produktmangfald å velje blant. Tilbakemeldingane på produkta er jamt over gode og dei får rimeleg stor blest i media. Fleire blir inspirerte til å satse.


Publisert 07.07.2021

Stavanger Ysteri ble tildelt Matkulturprisen!

En overrasket og glad Lise Brunborg tok i mot hedersprisen under Gladmat i Stavanger i siste uke.