Matproduksjon
Gladmat i ny drakt
På onsdag startar Gladmat. Det blir lokalmattorg og sceneprogram som før, men i tillegg blir det inspirerande matturar rundt om i fylket, og spennande restaurantløyper.
Publisert 17.06.2021
Sterk satsing på mjølk og grønt
24 rogalandsbønder har fått tilskot til å bygge nye mjølkefjøs og 26 gartnarar vil satse på frukt, bær og grønsaker på friland og i veksthus.
Publisert 04.06.2021
Rekordpåmelding til Gladmat
I år vil heile 45 lokalmatprodusentar vise fram og selje sine utsøkte produkt på festivalen.
Publisert 22.04.2021
OmCider sider på Fevoll gard
Bodil Kvame har sagt opp stillinga i banken og satsar fullt på omstilling av garden frå gras og sau til frukt saman med mannen Andreas.
Publisert 05.01.2021
Pandemi har gitt auke i mjølkeproduksjonen i Rogaland
Pandemien har gitt større etterspørsel av norsk kumjølk i 2020, og TINE forventar stor etterspørsel også komande år. Tal frå Landbruksdirektoratet visar ein auke i disponibel kvote på 6,5 prosent frå 2019 til 2020, medan tal føretak er redusert med 3,7 prosent. Kvar fekk vi auke i mjølkekvote og kvar blei den redusert?
Publisert 28.10.2020
AVLYST! Invitasjon til Urfe-samling
Avlyst på grunn av koronan. Urfe SA inviterer til fagsamling på Moi hotell i Rogaland 27. - 28. november. Her får du solid fagleg påfyll med blanding av teori og to gardsbesøk.
Publisert 26.10.2020
Omcider sider
No skjer det endeleg. På Fevoll gard i Hjelmeland putrar det no 3000 liter sider i ein stor ståltank i det nye sideriet.
Publisert 21.10.2020
Osten Rabben er snart klar
Fleire ostar ligg klar for modning i hyllene hjå Ryfylke gardsysteri. Joar og Hilde Hauge gler seg til jul for då er osten deira klar for sal.
Publisert 16.10.2020
Mat er ein menneskerett
Det høyrest kanskje sjølvsagt ut, men det er viktig å minna oss sjølv på det. 16. oktober er verdas matvaredag. Korfor skal me bry oss om dét i Rogaland?
Publisert 15.10.2020
Kortreist på bordet
Mange gode, lokale råvarer og ferdigprodukt frå Suldal og omegn blir løfta fram av Suldalsposten.