Matproduksjon
Se så mange lokalmatprodusenter!
Produsentløypa til Gladmat teller per i dag 75 lokalmatprodusenter, men det kommer stadig flere til. Rogaland har en solid matproduksjon og vi har mye å være stolte over.
Publisert 17.04.2020
Mjølkekvotar i Rogaland
Oppkjøpsordninga for kumjølk 2020 er avslutta. Oversikta viser at det er meldt inn 79 søknadar om sal av mjølkekvote frå Rogaland. Desse utgjer til saman vel 7 millionar liter, som er litt mindre enn avsatt til ordninga.
Publisert 01.04.2020
Grøntutvalgets anbefalinger for økt etterspørsel av norsk frukt og grønt
I rapporten "Grøntsektoren mot 2035" skisserer utvalget både scenarier og ambisjoner i et 15-års perspektiv. Med det som bakteppe er det formulert konkrete anbefalinger.
Publisert 16.10.2019
Verdas matvaredag
16. oktober er verdas matvaredag. Dagen er blant anna meint å minne oss om at mange menneskje fortsett svelt. Sjølv om vi i Noreg i det daglege ikkje opplever mangel på mat, er situasjonen i mange utviklingsland ein ganske anna.
Publisert 29.08.2019
Velkomen til fagdag om beite, dyrevelferd og direktesal
Velkomen til en dag med spennande foredrag og drøs, på Øksnavad torsdag 26. september.
Publisert 29.07.2019
Gulrothausting med landbruks- og matministeren
Olaug Bollestad skal i dag vere med på innhausting av gulrøter hos Laurits Stokkeland på Brusand. Han er ein av landets største grøntprodusentar.
Publisert 16.05.2019
Når dei målretta tiltaka gir frukter
Sidan 2014 har vi hatt ei svært målretta satsing på å få opp fruktproduksjonen i fylket. Godt samarbeid med næringa, godt koordinert arbeid mellom mobiliseringsaktivitetar og strategisk bruk av IBU-midlane har gitt resultat. I perioden 2015–2019 blei det planta 485 dekar med eple, 70 dekar med morellar i tunell, 9 dekar plommer og 20 dekar pære
Publisert 10.05.2019
Erstatning ved frostskader i frukt
Det har vore fleire oppslag om frostskadar i frukt på Austlandet. Det kan sjå ut som det har gått bra i Rogaland.
Publisert 28.09.2018
Hoksrud opna Noregs mest moderne veksthus for forsking på veksthusgrønsaker
Vi gratulerer NIBIO med eit flunkande nytt veksthus på Særheim. Her er det investert rundt 20 millionar kroner for å gi forskarane den beste reiskapen for å vidareutvikle ei næring som stiller store krav til teknologi, effektivitet og kvalitet.
Publisert 25.09.2018
Unikt veksthusmiljø på Fogn
Det er ikkje logisk at Fogn skulle vere ei øy med så mange veksthusanlegg, med 8 produsentar og over 40 dekar med veksthus. Forklaringa ligg i god kompetanse bygd opp gjennom
generasjonar, og ikkje minst eit sjeldan godt samarbeid mellom produsentane