Matproduksjon
Ystepikene fekk årets BU-pris
Det bør vel ikkje kome som ei stor overrasking at BU-prisen for Rogaland i år gjekk til Ystepikene. Ei bedrift som starta i 2019 og som raskt har markert seg med god vekst og mykje bra omtale.
Publisert 17.10.2022
Mat må vi ha – men tek vi bonden for gitt?
Spørsmålet må bøndene i Rogaland hjelpe oss med å finne svar på. Alle registrerte landbruksføretak vil i desse dagar få tilsendt ei undersøking med spørsmål knytt til produksjonen på garden i dag og forventa status 15 år fram i tid.
Publisert 21.09.2022
Matproduksjonen frå jordbruket i Rogaland var rekordhøg i 2021
Jordbruket i Rogaland hadde nok eit år med rekordhøg produksjon i 2021. Det gjeld spesielt produksjon av kjøt, korn og frukt.
Publisert 05.07.2022
Prisdryss i kjølvannet av Gladmat
Matkulturprisen gikk til Bellies, en restaurant med kun vegansk mat på menyen.
Publisert 23.06.2022
Siddisen som blei ein av Noregs beste ystarar
Vegard Larsen NRK Drivkraft har intervjua gründeren bak Stavanger ysteri på Storhaug. Høyr intervjuet, og la deg bli inspirert av den kunnskapsrike ystaren Lise Brunborg som har mastergrad i ostevitenskap.
Publisert 21.06.2022
Rekordmange lokalmatprodusentar på Gladmat 29. juni- 2. juli
Nå er det berre ei veke til det brakar laust i Stavanger med ein frisk og fresh Gladmat-festival. To år med corona er gløymt, og folk er klare for matopplevingar i særklasse og festivitas.
Publisert 20.06.2022
Betydeleg investeringsvilje i landbruket - 2022 intet unntak
Fredag i sist veke var det dialogmøte i landbrukspartnarskapet der Innovasjon Norge la fram status for bruk av investeringsmidlane. Rekruttering var også på dagsorden.
Publisert 14.06.2022
Mange gjeve priser til Norge under Ciderworld 2022
OmCider, Eiane gard og Apal sideri, alle fra Hjelmeland, er blant de norske siderprodusentene som stakk av med utmerkelser.
Publisert 03.06.2022
Ein epoke i Ytre Ryfylke tek slutt når Kari Sand nå sluttar
I desse dagar har vår aktive Kari Sand sine siste arbeidsdagar på kontoret sitt på Jørpeland. Ei epoke med fokus på verdiskaping i ytre Ryfylke går mot slutten, andre må ta stafetten vidare.
Publisert 20.05.2022
Vant pris for marmelade laget av snåle grønnsaker
Ungdomsbedriften Godt i glass fra Karmsund videregående skole har vunnet Jord-fjord-bord prisen for marmelade av frukt og grønnsaker som ellers ville bli kastet.