Nye næringar på garden
Hjelp, bussen kjem!
Konferanse på Utstein Kloster 7. november om å ta imot grupper og vere det gode vertskapet.
Publisert 13.09.2022
Frå svin til vin
Toyni Tobekk og Arild Hebnes har på garden Bakkjen gått frå smågrisproduksjon til vinproduksjon, og har planta over 6000 drueplantar.
Publisert 23.08.2022
Fortsatt mulig å søke om utviklingsmidler i landbruket
Portalen er nå åpen for søknader om regionale tilretteleggingsmidler. Det er ca 2 millioner igjen i ordningen, og søknader blir behandlet fortløpende ut året.
Publisert 01.07.2022
Det Norske Måltid 2022 – påmeldingen er åpen!
Det Norske Måltid er en årlig kåring av de beste mat- og drikkeprodusenter. Påmeldingen er åpen frem til 15. august.
Publisert 11.05.2022
Vil du bli en del av vårt kompetansesenter for næringsutvikling i landbruket?
Vi søker ein person som skal bidra til mobilisering av nye næringar i landbruket.
Publisert 17.03.2022
- Enormt kjekt og uventet å få priser
Jon Eiane Brandal og Jostein Hjorteland fra Hjelmeland fikk gull for sine produkter, henholdsvis sider med smakstilsetning og ren eplemost. I tillegg ble Jon Eiane Brandal sin sider med smakstilsetning Brist, årets nykommer.
Publisert 16.03.2022
2021 var eit kjempeår for gründerar i Ytre Ryfylke
Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke tilbyr gratis råd og hjelp for nyetablerarar i Strand, gamle Forsand og Hjelmeland. I 2021 var det 177 førespurnader til Bedriftsutvikling i Ytre Ryfylke. Dette er 34 % meir enn året før og det meste det nokon gong har vore. Gründerånda er stor i Ytre Ryfylke.
Publisert 08.03.2022
Utviklingsmidler i landbruket
Våren er i anmarsj og det betyr at søknader om tilskudd til utviklingstiltak i landbruket ønskes velkommen. Rogaland fylkeskommune forvalter to ordninger med tilsammen 4,4 millioner kroner. Vær obs på søknadsfristen som er 13. april 2022.
Publisert 03.03.2022
Fossane gard sertifisert økoturisme-bedrift
Økoturisme tilrettelegg for natur- og kulturopplevingar med lokal forankring og liten påverknad på miljøet. Fossane gard er det fyrste bedrifta i Rogaland som blir økoturismesertifisert.
Publisert 16.02.2022
Nytt tilbod om fagskuleutdanning i ysting
I løpet av dei siste 20 åra har handverksysting hatt ein renessanse. Mjølketunge Rogaland har mange lokale ysteri, men rekruttering og kompetansetilgang har vore kritiske faktorar. Med dette nye fagtilbodet er det håp om fleire ystarar og betre konkurransekraft for ysteria.
Kontaktpersonar
Lenkjer
Regionale kontaktar
Astrid Brommeland
(Suldal)
astrid.brommeland@suldal.kommune.no
Tlf. 52 79 06 19
Mob. 957 48 637