Nye næringar på garden
Tre lokalmatprodusenter fra Rogaland vant i Det Norske Måltid!
Matregion Rogaland stilte med 10 produsenter og 11 produkter i finalen. Tre nådde helt frem og vant i sine respektive kategorier: NYYYT, A. Idsøe og Domstein avdeling Stavanger!
Publisert 03.12.2021
Nyyyt AS får pris for foredling av kjøtt fra lokale bønder
Nyyyt AS vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Rogaland for sitt utrettelige arbeid med lokal kvalitetsmat. Foredlingen av sau, svin og storfe for lokale bønder blir lagt merke til.
Publisert 16.11.2021
Norge er anbefalt reisemål av Lonely Planet
På den årlige "best-in-travel"- listen har Norge kommet på andreplass av anbefalte reisemål for 2022. Bærekraft og unike opplevelser er blant kriteriene for utvelgelsen.
Publisert 11.11.2021
Lokalmat fra øverste hylle skal friste tyske ganer
Den Norske Paviljongen på matmessen Grüne Woche er kjent for høy kvalitet på lokalmaten. Deltakerne samlet seg til smaksverksted for å smake på produktene i forkant av matmessen.
Publisert 29.10.2021
Freistande smakar frå fjordregionen på verdas største matmesse
20 utvalde lokalmatverksemder frå heile Vestlandet reiser januar 2022 til messa Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin.
Publisert 28.10.2021
Kurs: Lær å skrive prosjektomtaler og prosjektsøknadar
Rogaland fylkeskommune og Høgskulen på Vestlandet inviterer nybegynnarar til kurs 17. november i Haugesund. Kurset er gratis og gir deltakarane eit innblikk i kva som skal til for å skrive ein god prosjektsøknad.
Publisert 15.09.2021
Lær meir om siderproduksjon!
1. oktober blir det arrangert eit innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent.
Publisert 18.08.2021
Nå kan du søke om støtte til regionale tilretteleggingsprosjekt i landbruket!
Midlene skal legge til rette for regional næringsutvikling med mål om å styrke bærekraftig verdiskaping i landbruket. Søknader behandles fortløpende til potten er tom.
Publisert 31.05.2021
Andelslandbrukene i Norge omsetter for over 15 millioner
Fersk rapport viser at antall andelslandbruk og omsetningen bare går én vei – oppover.
Publisert 15.04.2021
Nyttig kompetansetilbod for lokalmatprodusentar
Kompetansenettverket for lokalmat SØR held til hos Nofima på Ullandhaug i Stavanger. Her kan bønder og andre matprodusentar med inntil 10 årsverk få tilbod om hjelp for å lukkast med vidareutvikling og verdiskaping.
Kontaktpersonar
Lenkjer
Regionale kontaktar
Astrid Brommeland
(Suldal)
astrid.brommeland@suldal.kommune.no
Tlf. 52 79 06 19
Mob. 957 48 637